Continental

Több mint szerviz

2020.03.27.

A jövő műhelyszolgáltatásait villantja fel az új Continental Centrum. A Continental és Nissan Centrum közös projektjének elindítói abban bíznak, hogy a rendhagyó gumi- és gyorsszervizzel példát, irányt mutathatnak a hasonló munkákat végző magyar vállalkozásoknak.

Ránézésre persze ez is olyan, mint megannyi más új, korszerű gumi- és gyorsszerviz: recepción fogadják az ügyfelet, az üvegajtón túl pedig ott a műhely korszerű gépekkel, gondosan sorba rendezett szerszámokkal, patika tisztasággal. Az első meglepetés talán akkor éri az ide betérő autóst, amikor megkérdezik: milyen e-mail címre küldhetik az URL-t? Merthogy itt az első perctől kezdve komolyan gondolják az átláthatóságot: rögtön megkapja az ügyfél a linket, amelyen a műhelyben elhelyezett kameráknak köszönhetően online, folyamatosan nézni tudja, hogy mi történik a járművével.

A valóban transzparens működés csak egy szolgáltatás azok közül, amelyek figyelemre méltóvá teszik a Continental és Nissan Centrum közös újbudai, Vizsla utcai projektjét. A transzparencia fontos, de még többet számít a szakszerűség: márpedig itt – ígérte Pócsik László, a Continental Centrum társtulajdonosa – kizárólag mesterszerelők dolgoznak majd. Így legyen szó a légkondicionáló-berendezés tisztításáról vagy fékbetétcseréről, csak magasan képzett szakemberek nyúlnak az autókhoz. Alapvetés itt az is, hogy csak az eredetivel megegyező minőségű, első gyári beszállítótól származó alkatrészeket használnak. Mindezen túl a javított autókat tisztán adják át, elhúzódó munka esetén pedig csereautót biztosítanak.

Ahogy a centrum bemutatóján fogalmaztak: „Egy igazi, európai színvonalon működő flagship store-ról van szó, amely példát és irányt mutat a hasonló munkákat végző magyar vállalkozásoknak.” A bemutatón elhangzott az is, hogy a gyorsszerviz nem a márkaszerviz vetélytársa: a kétféle megközelítés jól megfér egymás mellett, különösen egy olyan országban, ahol az autók átlagéletkora közelít a 14 évhez.

Ahogy a szervizes feladatoknál, úgy a termékértékesítésben is igyekeznek szintet lépni a centrumban. A Continental szakértői által felkészített szerelők az ügyfél járművéhez, vezetési és utazási szokásaihoz igazodva ajánlanak abroncsot, hogy az valóban a lehető legjobb választás lehessen. Előremutató megoldás az is, hogy például a motorosok a biztonsági átvizsgálás és gumivásárlás után 72 órán beül meggondolhatják magukat, ha nem elégedettek a kiválasztott abroncsokkal, a cég visszavásárlási garanciát kínál.

Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy a centrum oktatási központként is működik majd. „Az új műhely lehetőséget ad arra is, hogy a Continental kiskereskedő partnerei szakmai tréningeken vegyenek részt, ahol nem csak az abroncsokkal és azok szerelésével kapcsolatos tudásukat fejleszthetik, de megismerhetik a prémium szolgáltatásokon alapuló gyorsszerviz működését is.” – fogalmazott.

Pócsik László, a Continental Centrum társtulajdonosa, Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója és Berzai Zsolt alezredes, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára

Minden olyan szerviz közvetve javíthat a közlekedésbiztonságon, ahol szakszerűen és alaposan vizsgálják át, javítják meg és látják el megfelelő abronccsal a járműveket – hívta fel a figyelmet a jó szervizek fontosságára a Centrum átadásakor Berzai Zsolt alezredes, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára. Mint mondta, ugyan a statisztikák alapján csak a balesetek egy százalékát okozza műszaki hiba, ám ennél árnyaltabb a kép. Egy nemrégiben tartott ellenőrzés során 1250 járművet, azaz 5 ezer abroncsot vizsgáltak át, és 18 százalékuk nem volt megfelelő, vagyis jócskán még van min javítani.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
Köszönhetően az új európai uniós emissziós normák lazításának, továbbra is számolhatnak a gyártók....
2023.10.03
A Hungarian Motorsport Academy pilótája, Molnár Martin egyedüli magyarként bekerült a nívós Richard....
2023.10.03
A kínai export akadozik, szinte minden külkereskedelmi ágazatban csökken a kereslet külföldön.  A....
2023.10.03
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként....
2023.10.03
Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre. ..
2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....
2023.10.03
A közúti balesetek több, mint 90 százalékát emberi hiba, mulasztás, valamint figyelmetlenség okozza....