AMTS

Több mint ezer jármű lesz látható az Autó, Motor és Tuning Show-n

2014.01.29.

Tizenegy országból érkeznek járművek a március 21-23. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendezendő kiállításra, ahol a látvány, az élmény és a szórakoztatás áll majd a középpontban. Nyolc külön rendezvény lesz egyetlen belépőjeggyel látogatható, többek között az Autós Nagykoalíció kiállítása, a Magyarok a világ járműgyártásában is – jelentette be Knezsik István, az ANK elnöke, és Dégen Imre, a kiállítás főszervezője a keddi, budapesti sajtótájékoztatón.


Kattintson a képre a galériához!
Fotó: Besenyei Gergely

Az AMTS - Autó, Motor és Tuning Show Magyarország meghatározó autós-motoros rendezvénye, mely több nagy múltú kiállítás és show összefogásaként jött létre. A Budapesti Vásárközpont öt pavilonját és külterét tizenegy ország több, mint  ezer járművével és 215 kiállítójával tölti meg a szezonnyító fesztivál, összesen 80 ezer négyzetméteren, folyamatos autós-motoros és színpadi programokkal, bemutatókkal karöltve.

Az AMTS nyolc különálló rendezvényt, a Carstyling.hu Tuning Show 2014-et, Budapest Motorfesztivált, Gymkhana Országos Bajnokságot, az Épített Motorok és Autók találkozóját, a Devil's Motor Show-t, a Budapest Tattoo Expo 2014-et, a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítást és a Hungarian Stunt Riding Championship-et foglalja magában. Mind a nyolc kiállítás egy helyen és egy időben, egyazon belépőjeggyel lesz látogatható.

„Az AMTS nem egy réteg rendezvény a tuning őrülteknek, hanem felöleli az autózás és a motorozás széles spektrumát, a kísérőesemények és programok szinte mindenkinek tartogatnak érdekességeket” - mondta Dégen Imre, az AMTS főszervezője.

 
 Kattintson a képre a galériához!
Fotó: Besenyei Gergely

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a következőket tette hozzá: „Az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az AMTS forgatagába teljesen új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagymértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben. A kiállítás korhű hangulat mellett, számos látnivalót érintve kalauzolja végig a látogatót az 1900-as évek elejétől napjainkig, a járműgyártás hazai vonatkozású csodáin. Ahogy az ANK a teljes életút mentén fogja össze tagjait, úgy mára az AMTS is a veteránautóktól a jövő autójáig kínál látnivalókat. Ezért lett főtámogatója a rendezvénynek az ANK, és hivatalos lapja a www.autoszektor.hu

A január 28-i sajtótájékoztató résztvevői voltak:

Tárnok Zsolt, álomautók magyar tervezője.

A külföldi projektek mellett az idei AMTS show keretein belül mutatkozik be Tárnok Zsolt első teljes egészében saját projektje, a BMW e30-as szériához tervezett teljes bodykit, a TM concept30. Itt láthatja először a nagyközönség testközelből az elkészült prototípust, amely később a szériagyártás alapjául fog szolgálni.

Szűcs László, a Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója

„A Bugatti Veyron az egyik nagy referenciánk, de szinte az összes BMW enteriőrje a mi kezünk nyomát viseli, csakúgy mint a Mercedeseké, a Porsche Panameráé, az összes Jaguaré, Cadillacé.”

Koós Pál,  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskola témavezetője

A Mercedes-Benz Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kapcsolata az egyetemi design-oktatás elengedhetetlen része és kiegészítője lett, a MOME Formatervező Tanszéke számára pedig kiemelt jelentőségű, hogy a Mercedes-Benz partnere lehet.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....
2022.05.27
- A Közlekedési Múzeumba kerül Budapest első, jellegzetes zöld közösségi kerékpárja, amely 2014-től....
2022.05.27
Legyen szó mindennapi motorozásról, hosszabb útról vagy kalandtúráról - a BMW Motorrad csomagtároló....
2022.05.27
Jól indult sokaknak az év Magyarországon, számos nagyon drága luxus- és sportautó talált gazdára,....
2022.05.27
Mint a Loch Ness-i szörny, úgy bukkant fel tavaly a semmiből az utóbbi évek egyik legizgalmasabb....
2022.05.27
- Üllő térségében van szükség tűzoltói beavatkozásra - adta hírül a katasztrófavédelem. ..
2022.05.27
A japán tulajdonosi hátterű vállalat új üzemében optikai fóliákat fognak előállítani az elektromos....
2022.05.27
No, persze nem újdonság, hogy osztott fényszórókkal próbálkoznak kitűnni a tömegből a gyártók, de....
2022.05.27
A Németországban az autósport ünnepének számító 24 órás gyorsasági verseny keretében gurulhatnak....