AMTS

Több mint ezer jármű lesz látható az Autó, Motor és Tuning Show-n

2014.01.29.

Tizenegy országból érkeznek járművek a március 21-23. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendezendő kiállításra, ahol a látvány, az élmény és a szórakoztatás áll majd a középpontban. Nyolc külön rendezvény lesz egyetlen belépőjeggyel látogatható, többek között az Autós Nagykoalíció kiállítása, a Magyarok a világ járműgyártásában is – jelentette be Knezsik István, az ANK elnöke, és Dégen Imre, a kiállítás főszervezője a keddi, budapesti sajtótájékoztatón.


Kattintson a képre a galériához!
Fotó: Besenyei Gergely

Az AMTS - Autó, Motor és Tuning Show Magyarország meghatározó autós-motoros rendezvénye, mely több nagy múltú kiállítás és show összefogásaként jött létre. A Budapesti Vásárközpont öt pavilonját és külterét tizenegy ország több, mint  ezer járművével és 215 kiállítójával tölti meg a szezonnyító fesztivál, összesen 80 ezer négyzetméteren, folyamatos autós-motoros és színpadi programokkal, bemutatókkal karöltve.

Az AMTS nyolc különálló rendezvényt, a Carstyling.hu Tuning Show 2014-et, Budapest Motorfesztivált, Gymkhana Országos Bajnokságot, az Épített Motorok és Autók találkozóját, a Devil's Motor Show-t, a Budapest Tattoo Expo 2014-et, a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítást és a Hungarian Stunt Riding Championship-et foglalja magában. Mind a nyolc kiállítás egy helyen és egy időben, egyazon belépőjeggyel lesz látogatható.

„Az AMTS nem egy réteg rendezvény a tuning őrülteknek, hanem felöleli az autózás és a motorozás széles spektrumát, a kísérőesemények és programok szinte mindenkinek tartogatnak érdekességeket” - mondta Dégen Imre, az AMTS főszervezője.

 
 Kattintson a képre a galériához!
Fotó: Besenyei Gergely

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a következőket tette hozzá: „Az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az AMTS forgatagába teljesen új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagymértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben. A kiállítás korhű hangulat mellett, számos látnivalót érintve kalauzolja végig a látogatót az 1900-as évek elejétől napjainkig, a járműgyártás hazai vonatkozású csodáin. Ahogy az ANK a teljes életút mentén fogja össze tagjait, úgy mára az AMTS is a veteránautóktól a jövő autójáig kínál látnivalókat. Ezért lett főtámogatója a rendezvénynek az ANK, és hivatalos lapja a www.autoszektor.hu

A január 28-i sajtótájékoztató résztvevői voltak:

Tárnok Zsolt, álomautók magyar tervezője.

A külföldi projektek mellett az idei AMTS show keretein belül mutatkozik be Tárnok Zsolt első teljes egészében saját projektje, a BMW e30-as szériához tervezett teljes bodykit, a TM concept30. Itt láthatja először a nagyközönség testközelből az elkészült prototípust, amely később a szériagyártás alapjául fog szolgálni.

Szűcs László, a Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója

„A Bugatti Veyron az egyik nagy referenciánk, de szinte az összes BMW enteriőrje a mi kezünk nyomát viseli, csakúgy mint a Mercedeseké, a Porsche Panameráé, az összes Jaguaré, Cadillacé.”

Koós Pál,  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskola témavezetője

A Mercedes-Benz Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kapcsolata az egyetemi design-oktatás elengedhetetlen része és kiegészítője lett, a MOME Formatervező Tanszéke számára pedig kiemelt jelentőségű, hogy a Mercedes-Benz partnere lehet.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.02
Az olasz autósok számára a parkolás központi kérdés, ami a modern mobilitási törekvések egyik....
2021.12.02
A baleset térségében forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.02
Az Air Care System technikájával kiegészített ŠKODA Climatronic légkondicionáló berendezések....
2021.12.02
Jól jön a segítség. ..
2021.12.02
Az orosz fővárosban 26 elektromos oktatóbuszt állítottak forgalomba 2021-ben, hogy segítsék a....
2021.12.02
Az elektromos autókat gyártó kínai Nio stratégiai együttműködésre lépett a Shell-lel egy több....
2021.12.02
Állampolgári segítséget kérnek a dunakeszi rendőrök annak a sofőrnek az azonosításához, aki zebrán....
2021.12.02
Az UAZ autógyár – iparági szakértők szerint – indiai közvetítéssel hamarosan megkezdheti a Jeep CJ-....
2021.12.01
Lehet, szabad-e egymással összevetni Barcelona jelképét, a Sagrada Família templomot, a Chaos....
2021.12.01
- Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás....