Nagy-Britannia

Tízéves kortól volán mögé ülhetnek a brit tinik

2021.06.09.

Már 10 éves kortól kipróbálhatják a vezetés élményét azok a brit tinik, akiket szüleik beíratnak egy speciális tanfolyamra az Egyesült Királyságban.

Már 10 éves gyerekek is volán mögé ülhetnek a Track Days UK program keretén belül az Egyesült Királyságban. A program meghirdetett célja, hogy a 17 év alatti jelentkezőknek megtanítsák az autó üzemeltetésének és vezetésének alapjait. Kipróbálhassák képességeiket, jóval azelőtt, hogy a volán mögé ülnének a valódi forgalomban - írja a carscoops.com.

A kezdeményezést az indította el, hogy gyakorlatilag valamennyi családban van már autó. Így a tinik kicsi gyerekkoruktól élik át passzívan az autózás élményét. Ezek után nem csoda, ha sokuk számára végtelennek tűnik a várakozás, mire maguk is törvényesen jogosítványt szerezhetnek, és volán mögé ülhetnek. A vezetésre kiéhezett brit tinik számára jelent óriási hírt, hogy már 10 éves kortól volán mögé ülhetnek – ha csak a tesztpályán is.

A brit autóvezetési tanácsadó cég egy különleges oktatási csoportot hozott létre a 10 és 17 év közötti korosztály számára. A program segítségével a fiatalok belekóstolhatnak a vezetés élményébe – természetesen szigorú felügyelet mellett. A lényeg számukra, hogy tapasztalatokra tegyenek szert arról, hogyan kell egy autóval gyorsítani, miként kell biztonságosan kormányozni, fékezni és sebességet váltani.

Minden jelentkező számára személyre szabott programot dolgoznak ki, igazodva a tini képességeihez és esetleges tapasztalataihoz. A képzéshez használt autó nem kifejezetten oktatói gépjármű, hanem egy decens Ford Fiesta ST, 1,6 literes Ecoboost, turbómotorral és Recaro ülésekkel.

Dan Jones, a Track Days üzemeltetési vezetője elmondta: „A magabiztosság és a tapasztalat kulcsfontosságú az autóvezetés elsajátításához. Azok a fiatalok, akik mögött már több autóval megtett mérföld van, kétségtelenül nagyobb önbizalommal ülnek majd be a kocsiba az igazi tanfolyamon.”  

Amellett, hogy oktató jellegűek, ezek a vezetési próbálkozások kifejezetten szórakoztatóak is a 17 éven aluliak számára. Ráadásul alternatív időtöltési lehetőséget is kínálnak azoknak, akik hosszú ünnepek alkalmával élményre, izgalomra vágynak az otthon töltött unalmas napokkal szemben.  

A lehetőségeknek itt még nincs vége. Azok a tinik, akik nagyobb adag adrenalin-fröccsre vágynak (és a szüleik megengedik, illetve finanszírozzák), lehetőséget kapnak arra, hogy teszteljék vezetési képességeiket egy szuper autóban, kezdve a Ferraritól a Lamborghinin és a McLarenen át az Aston Martinig.

A 30 perces Young Driver Experience ára 39,99 font (kb. 16 ezer forint), míg a Junior Supercar Thrill 169 fontba (kb. 70 ezer forintba) kerül.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por....
2021.06.22
Majdnem kigyulladt a szemlén a Mazda. ..
2021.06.22
A tavaszi HUMDA SIM LIGA szimulátorbajnokságon győztes Blazsán Patrik bejutott a tokiói olimpia....
2021.06.22
Sarah Simpson szeptember 1-től veszi át a Nagy-Britannia Porsche Cars vezérigazgatói posztját. ....
2021.06.22
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 22-én délelőtt....
2021.06.22
A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az....
2021.06.22
Rendkívül sokrétű megmérettetésen bizonyíthatták tudásukat a Ford Márkakereskedői hálózat....
2021.06.22
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M7-es autópálya és az M0-s autóút....
2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....