Volvo hírek

Tényleg hímsoviniszta lenne a Volvo jelvénye?

2021.04.07.

Egy svéd feminista blogger hölgy kemény szavakat puffogtatott a Volvo felé, akik gyorsan tisztázták a blogger valótlan állításait.

Sokat változott az emberek felfogása az elmúlt néhány évben – a legtöbb esetben jó irányba. Erre én is csak akkor jöttem rá, amikor szembe jött velem néhány korábbi tévéadás és reklám. Ma már sokkal elfogadóbbak lettünk, jobban törekszünk az egyenlőségre. Azonban, mint minden témában, ebben is van, aki túltolja. Például így tett Petra Rees, egy svéd feminista blogger hölgy is, aki anélkül kezdte el becsmérelni a Volvo 94 éves jelvényét, hogy mélyebben utána nézett volna a jelentésének.

Petra Rees szerint a Volvonak azonnal le kell cserélnie a logóját, ugyanis a körből felfelé ívelt nyíl a hím nemre utaló jel. Ezáltal a svéd autógyár is a hímsovinizmust, szexizmust élteti. „Ébresztő, Volvo! A világ nem ugyanaz, mint 90 évvel ezelőtt!” – írta egy Linkedin bejegyzésében Rees, amit azóta eltávolított. Állítólag akkor ébredt rá a logó miben létére, amikor édesanyja autóját vezette. „Hogyan lehetséges, hogy 2021-ben a világ egyik legnagyobb autógyára még mindig hímsoviniszta logót használ?” – tette fel a kérdést.

Sőt, a blogger hölgy továbbment, és egy semleges nemű logótervet is készített a Volvo számára, amivel mindössze annyi történt, hogy eltávolította a jelvény nyilacskáját. Ugyanakkor a Volvo is reagált a becsmérlő szavakra, és kiemelte, hogy a Volvo logójának semmi köze a férfiassághoz. A bányászatban a középkor óta használják ezt a szimbólumot a vas jelölésére. Annak idején ezzel is próbálták kiemelni a Volvo modellek tartósságát, megbízhatóságát, starapbírását, és a lemezek alatt használt nagy mennyiségű svéd acél szilárdságát. Svédország eleve híres nagyszerű minőségű acél feldolgozásáról.

Továbbá a Volvo kiemelte, hogy a céges kultúrájuk alapvető részét képzi az elfogadás és a sokszínűség. Rees azóta eltávolította a posztját, úgyhogy az üzenet átment számára. Egyébként a Volvo almárkáját, a villanyos modellekre specializálódott Polestart is állandó támadások érik a jelvénye miatt. A két egymás felé mutató nyilacskát éppen a Citroen nem nézte jó szemmel, ugyanis a franciák szerint hasonlít az autómárkájuk logójára. A Citroen odáig ment, hogy a francia bíróság ideiglenesen megtiltotta, hogy a Polestar használja márkajelvényét Franciaországban.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....