Opel Dakar Team

Sivatagi hangulatban a magyar dakarosok

2014.02.02.

A Szalay-Bunkoczi autós páros és a Kovács-Czeglédi-Ács kamionos trió együtt tartott élménybeszámolót az Africa Race-ről Budapesten.


Az Opel Dakar Team tartott évnyitó, vagy inkább élménybeszámoló partit péntek este a Champs Sport Pubban, ahol a csapat versenyzõpárosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László felidézte az Africa Race történéseit a támogatók, újságírók, barátok és szurkolók körében. A partira elfogadta a meghívást a verseny többi magyar résztvevője, a Qualisport csapat kamionos triója, Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László is, akik idén kétszer is kihúzták a pácból az autós kettőst.

A sportkocsma nagy kivetítõjén és a tévékben ezúttal a sivatagi száguldás rejtelmeibe kaptak bepillantást a résztvevõk – akik közül persze senki számára sem volt idegen, hogy milyen hatalmas is a Szahara.

Egymást érték a sztorik, hiszen mindenki a kulisszatitkokra volt kíváncsi – a remek részeredményekkel (hatból öt második hely a szünnapig), a technikai gondokkal (a motorból fél táv után dõlni kezdett az olaj, ami után már csak a cél volt a cél) itt mindenki pontosan tisztában volt. A résztvevők inkább arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az élet a sivatagban (izgalmas, kalandos, vad), hogy tényleg olyan hideg volt-e éjszakánként (igen, az első három napon -5 fok volt, majd megfagytunk a sátrunkban), s hogy nem volt-e veszélyes visszatérni Afrikába (nem, mert a szervezők megegyeztek mindhárom ország kormányával, és a hadsereg védte a tábort).

Mindent egybevetve érdekes, izgalmas szezonkezdetet jelentett az Africa Race a Szalay, Bunkoczi kettõs számára, amely ötödször ért célba a Rózsaszín-tó partján. Ezen felül azonban más jubileumot is ünnepeltek.

„Tíz éve versenyzünk együtt Lacival, több mint százezer kilométert tettünk meg eddig versenykörülmények között” – sorolta a meglepő számokat Szalay, aki ezután azt is elárulta, a csapata egyébként is az állandóság jegyében mûködik, hiszen a legtöbb tagja szintén tíz éve, vagy még hosszabb ideje dolgozik a páros sikeréért. Már ez önmagában is megért egy bulit.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....
2022.12.05
Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan emissziómentes kivitelben is elérhető lesz a világ....