Forma 1

Sainz előkelő helyen szerepelne a McLaren listáján…

2018.01.05.

A Renault gyári istállójának pilótája, Carlos Sainz előkelő helyen szerepelne a McLaren listáján, ha a csapatnak új versenyzőre lenne szüksége – jelentette ki az ügyvezető, Zak Brown, aki nagyra tartja a fiatal spanyol tehetséget.

Noha első szezonja során Max Verstappen mellett kissé „háttérbe szorult”, Sainz az elmúlt években egyikévé vált a legígéretesebb – és legtöbbre tartott – fiatal versenyzőknek. A Renault például másfél évig harcolt érte, de a Red Bull sem szerette volna elengedni a kezét, így fordulhat elő, hogy idén „kölcsönben” versenyez majd a franciáknál, miközben továbbra is a bikások kötelékében marad.És van még egy csapat, ahol érdeklődéssel figyelik a teljesítményét – a McLaren. - Carlos remek versenyző, én magam is rajongom érte – nyilatkozta Zak Brown, a britek ügyvezetője. „Most ebben a pillanatban nincs hely a csapatnál, de ha lenne, mindenképpen a listánk élén szerepelne” – folytatta.

Más kérdés persze, mikor lenne szüksége új versenyzőre a McLarennek, abban az esetben ugyanis, ha Fernando Alonso vagy Stoffel Vandoorne elhagyja a csapatot (megtartani egyelőre mindkét pilótájukat meg szeretnék, hiszen folyamatosan kiemelik, elégedettek teljesítményükkel), papíron az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese, Lando Norris következik a sorban. Hogy a McLaren mennyire hisz a britben, azt Brown nyilatkozatai bizonyítják: többször a jövő bajnokának nevezte őt.

Egyelőre az is kérdéses, szüksége lesz-e Sainznak egy ehhez hasonló ajánlatra a következő években, hiszen a Renault és a Red Bull is számít rá. A franciák vezetői elmondták, ha úgy teljesít 2018-ban, mint a tavalyi év utolsó versenyein, akkor szívesen magukhoz láncolnák, míg a bikások számára ő lesz az első számú jelölt arra az esetre, ha Daniel Ricciardo eligazol.Történjék bármi is a jövőben, Sainz most csak 2018-ra és a Renault-ra összpontosít. „Komoly kihívás volt annál a csapatál teljesíteni az utolsó négy futamot, ahol az új szezonban versenyzem majd. Sok munka volt a váltással. Rengeteg erőfeszítést tettünk, de ezek kifizetődtek” – nyilatkozta a spanyol, aki annak is örül, hogy a tapasztalt Nico Hülkenberg mellett versenyezhet majd. „Hasonlóak a visszajelzéseink! Már láttam, hogyan dolgozik, és ez biztos segít majd. Motiváljuk, és hajtjuk majd egymást, és ez a csapatot is előre fogja vinni” – mondta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW X3 kényelmét, sokoldalúságát és tágas helykínálatát füst és más károsanyagok nélkül adja az....
2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....