USA

Repülőtéren hagyott autókat árvereznek el

2021.10.18.

Senki sem tudja, miért parkolnak ezek az autók a Pittsburgh-i Nemzetközi Repülőtéren - most egy aukció részei – írja az auto-motor-und-sport.de

 

Körülbelül két éve tíz autó gyűjti a port a Pittsburgh-i Nemzetközi Repülőtér (Pennsylvania állam) területén. Senki sem tudja, miért állnak ott ilyen sokáig - lehet, hogy a tulajdonosok egyszerűen feladták vagy valóban elfelejtették őket, vagy bármilyen okból nem tértek vissza az utazásukból. A járművek között van például egy használható Mini és egy ugyanolyan jól kinéző BMW.

Egy az eladásra kínált autókból. Fotó: Joe R. Pyle Auctions 

A repülőtér üzemeltetői most kitakarítják parkolóházaikat, és elárverezik az említett autókat a Joe R. Pyle Auctions segítségével.

Az elhagyott Mini egy 2015-ös Cooper S Countryman. Ez az egyik a két autó közül, amelyeknek még kulcsa is van - de nem indul el. Ilyen hosszú idő után ennek oka lehet a lemerült akkumulátor, de bonyolultabb okai is lehetnek. Az aukciósház az összes jármű futásteljesítményét ismeretlennek nyilvánítja.

A kínált BMW 2002-es 530i, az eredeti tulajdonos úgy tűnik, mindig is vigyázott az autóra - még a felnik is nagyon jól néznek ki.  A hátsó ülésen kabát található, a hátsó lábtárat egy esernyő borítja, ami hátra maradt. A BMW-nek nincs kulcsa.

A harmadik autó, amelyhez még mindig kapható kulcs, egy 2007-es Chevrolet Impala, amelynek pilótafülkéje az első ülésekkel együtt még mindig elég jól néz ki, de az ajtópanelek és a hátsó ülés hiányzik.

A 2005-ös Toyota Sienna még mindig jó állapotban van - a furgon négy különálló üléssel van felszerelve.  A kínálat legrégebbi autója egy Nissan Maxima 1999-ből. Az elmúlt évezredből származó jármű kívülről még mindig járhatónak tűnik, de belül kopottnak és szemetesnek tűnik.  A 2007 -es vörös Pontiac G6 valóban ócskavas - így az autó három évvel azelőtt készült, hogy a Pontiacnak le kellett állítania a gyártást.  A festék megrepedt, az átlátszó réteg lehámlott, az eleje sérült, és több centiméteres rozsda lepte be.

Más aukciós autók egy 2005-ös Chevrolet Trailblazer LS, amely kissé szemetes, de a belső tér még mindig jól néz ki, egy szemetes GMC Acadia 2009-ből, egy meglehetősen kész 2009-es Nissan V-8 Titan 5.6 SE, amely szintén tele van szeméttel, és az előlapok le vannak kaparva, és egy 2013 -as GMC Terrain SLE, amelynek foltos ülései alapos tisztítást igényelnek.

Az érdeklődők online is licitálhatnak, az aukció október 23-án, vasárnap 18:00 órakor kezdődik, közép-európai nyári idő szerint 12 órakor.

Nehéz elképzelni, hogy az utasok egyszerűen elfelejtik autóikat a repülőtéren - minden egyes autó mögött egy történet áll, amelyet most a pittsburghi repülőtér adminisztrációja árverez.  Hogy ez a történet izgalmas, drámai vagy banális - ezen autók többségéről soha nem fogjuk megtudni – írja a német honlap.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.06
Nemrég kezdődött meg a Rivian nevű, autókat egyelőre nem gyártó, de a befektetők szerint nagy jövő....
2021.12.06
A 2022 tavaszától elérhető, új Mazda2 Hybrid megjelenésével először kerül be a Mazda hajtáslánc-....
2021.12.06
Nagy-Britanniában öt hónapon belül először nőtt az autóeladás éves szinten novemberben - állt a....
2021.12.06
A közlekedők a megyeszékhelyi belvárosban találkozhattak a rendőrségi Télapóval, aki járőrtársával....
2021.12.06
Pötsch maradhat, Diessnek remegnie kell – írja német manager-magazin.de ..
2021.12.06
A legtöbb autórajongó számára a Porsche 911 az egyik abszolút álomautó. Ez azonban nem vonatkozik....
2021.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2021.12.06
A Hyundai Motor a Top Gear 2021. évi díjátadóján a legmagasabb rangú elismerésben részesült: az i20....
2021.12.06
Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az....
2021.12.06
9 nap, 9 helyszín, 10 ezer adag étel – számokban a nagyszabású téli jótékonysági akció. ..