Forma 1

A Red Bull Ring még készül a futamra

2020.04.09.

Az Osztrák Nagydíj szervezői egyelőre nem tervezik a futam halasztását vagy törlését – jelentette ki a Red Bull Ring szóvivője, azt követően, hogy kedd este a kanadaiak is bejelentették, a koronavírus járvány miatt elnapolják versenyüket.

A Red Bull Ringen rendezett viadal eredetileg a tizenegyedik lett volna a szezonban, jelenlegi állás szerint azonban a második lehet a sorban, igaz, ehhez az kell, hogy meg tudják rendezni a június végére tervezett francia viadalt, aminek sorsa továbbra is kérdéses. Ahogy persze arra sincs garancia, hogy Ausztria július elején vendégül láthatja a száguldó cirkuszt.Ami a lehetőségeket illeti, a pálya szóvivője a GPFansnak nemrég arról beszélt, ők egyelőre úgy készülnek, lesz futamuk, és annak időpontját (a versenyhétvége július harmadika és ötödike között lenne) sem tervezik egyelőre módosítani.

Red Bull Ring (Fotó: xbpimages.com)

 

„A Red Bull Ringre tervezett Osztrák Nagydíj egyelőre érintetlen. Most (április nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor) egyelőre minden a tervek szerint halad” – idézték a Red Bull Ring kommunikációs szakemberének rövid szavait.A RaceFans eközben arról írt, a Red Bull annyira nem szeretne változtatni az időponton, hogy amennyiben a versenyt nem lehet az eredetileg tervezett napon megrendezni, még annak törlését is hajlandók lennének elrendelni. Ez éles váltás lenne a korábbi kommunikációhoz képest, a napokban ugyanis arról beszéltek, adott esetben két futamot is rendeznének…
 
 

Red Bull Ring (Fotó: xbpimages.com)A duplázással (ez eddig Ausztria és Nagy-Britannia kapcsán merült fel lehetséges ötletként) kapcsolatban az imént említett szaklapnak is van elmélete: szerintük nem kizárt, hogy Franciaország is két futamot rendezzen. Az elsőt az eredeti időpontban, június végén, még nézők nélkül (az F1 komolyan fontolgatja, hogy az év első versenyeit így futja le), majd amennyiben megoldható, a másodikat már közönség előtt, augusztusban.
 
(telesport.hu, race fans)

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.25
Zhao Yun Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.25
Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, május 21-én csütörtökön,....
2020.05.25
Minden légitársaságot, így a német Lufthansát is letaglózta a koronavírus és az azt követő....
2020.05.25
– Idén márciusban 80 ezer, áprilisban mintegy 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat....
2020.05.25
A Volkswagen márka uralta az „Automotive Brand Contest 2020“ versenyt, összesen öt díjat nyert az....
2020.05.25
A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte....
2020.05.25
Hamarosan kezdődik az Év Magyar Autója verseny második évadja. Sok változás várható a díjakkal....
2020.05.25
Hogyan utazunk a jövőben? Miként változtatja meg a járvány a következő utazásunkat?  Íme a 10 új....
2020.05.25
Az új ŠKODA OCTAVIA az Euro NCAP legmagasabb, ötcsillagos minősítésével kategóriája....
2020.05.25
Az Opel Magyarország üdvözli az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezését, amelynek....