Wolfsburg

Ralf Brandstätter veszi át a Volkswagen márka vezetését

2020.06.10.

A Volkswagen-csoport átalakítja a márka és a Csoport irányításának felelősségi területeit. A Volkswagen márka irányítását 2020 július 1-jétől a márka eddigi ügyvezető igazgatója, Ralf Brandstätter veszi át. A Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, aki korábban mindkét funkcióért felelős volt, ezzel nagyobb mozgásteret kap a Csoport vezérigazgatói feladatainak ellátásában

A Csoport Igazgatóságán belül a Volkswagen Személyautó márka és a Volumen márkacsoporttal kapcsolatos általános felelőssége továbbra is fennmarad. A cél az, hogy az autóipar jelenlegi átalakulási szakaszában a Csoport és a márka felső szintjén lévő feladatokra erőteljesebben koncentrálhassanak. A Felügyelő Bizottság a döntést tudomásul vette.

Az elmúlt évek stratégiai alapjainak lefektetését követően, az e-mobilitásra való következetes átállással és a gépjárművek digitalizálására szolgáló struktúrák létrehozásával, a vállalat most megerősíti a Volkswagen-csoport és a márka felső vezetői struktúráit. A Csoport Igazgatósága ezért úgy határozott, hogy 2020. július 1-jétől Ralf Brandstätter-t kinevezi a Volkswagen márka vezérigazgatójává.

„Ralf Brandstätter a társaság egyik legtapasztaltabb menedzsere. Az elmúlt két évben már sikeresen vezette a Volkswagent mint ügyvezető igazgató, és kulcsszerepet játszott a márka átalakításában”- mondta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója. "Ezért nagyon örülök annak, hogy Ralf Brandstätter az elmúlt évek stratégiai döntéseit követve tovább folytatja a márka fejlesztését vezérigazgatóként."

A rekordot jelentő 2019-es év után a márka kiemelkedően jó helyzetben van a jövő szempontjából. A Volkswagen sikeresen befejezte a Transform 2025+ stratégia első szakaszát, és most kezdi a következő fázist. A széleskörű elektromos offenzíva a bevezetés előtt álló új járművekkel mostantól kézzelfoghatóvá válik. A Volkswagen mindenki számára elhozza a zéró kibocsátású mobilitást, és 2025-re legalább 1,5 millió elektromos autó értékesítésével számol. Az elektrifikáción túl a márka az elkövetkező években a digitalizálásra is kiemelt hangsúlyt helyez.

„A Volkswagen számára a jövő felé vezető út megnyílt. A Transform 2025+ stratégia alapján a márka a karbon-semleges mobilitás egyik vezető szolgáltatójává válik, és jó úton halad ahhoz, hogy digitális technológiai társasággá váljon. Szeretnék köszönetet mondani az egész Volkswagen csapatnak óriási elkötelezettségükért. Az utunkat a jövőben is közösen tesszük meg”- mondja Ralf Brandstätter.

Ralf Brandstätter 1968. szeptember 8-án született Braunschweigben. Az ottani Volkswagen gyárban végzett üzemi képzése után ipari mérnöki tanulmányokat folytatott, majd 1993-ban csatlakozott a Volkswagen-csoporthoz. A beszerzési divízióban nemzetközi projektvezetői pozíciókat töltött be, majd a Volkswagen AG Központi Igazgatóságán kapott asszisztensi állást. 1998-ban átvette az alváz- és a hajtómű alkatrészek fémbeszerzését, 2003-ban pedig új járművek projektjeinek menedzsereként dolgozott. 2005-ben Spanyolországba költözött, mint a SEAT beszerzési vezetője, 2008-ban a SEAT Végrehajtó Bizottságának beszerzésekért felelős tagjává nevezték ki. Brandstättert 2010-ben bízták meg a Csoport Külső Beszerzéseinek vezetői feladataival, 2012-ben kinevezték az Új Termékek Bevezetésének beszerzési vezetőjévé, majd 2015 októberében a Volkswagen AG egyik vezető képviselőjévé vált. Ralf Brandstättert 2015 decemberében nevezték ki a Volkswagen Személyautó márka igazgatósági tagjává, és 2018. augusztus 1. óta a Volkswagen Személyautó márka ügyvezető igazgatója.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.01
Különleges ajánlatot kínál a cseh márka a hazai vásárlóknak, ugyanis most Porsche Bónusz....
2020.11.30
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) 2020. november 30-ával leállítja az esztendő....
2020.11.30
A villámtöltők fajtái és veszélyei ..
2020.11.30
Bár a helyzet továbbra is aggasztó, az Automobilwoche beszámolója szerint csökkenő tendenciát mutat....
2020.11.30
Boruzs Ferenc Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.11.30
Anyagi káros közúti közlekedési baleset miatt a főváros irányába sávkorlátozás van érvényben az....
2020.11.30
A megalapozott gyanú szerint a sofőr balesetet okozott Szolnokon, azonban megállás és....
2020.11.30
A Toyota 2000GT minden szempontból korának egyik legfejlettebb sportkocsija volt. Ha a cég ma....
2020.11.30
A kormány a Klíma- és természetvédelmi akcióterv részét képező Zöld busz programban tíz éven át....
2020.11.30
A járvány minden iparágat érintett, némelyiket szinte lenullázta, néhányan szárnyalnak. A legtöbb....