motorkerékpár

Profi lett a BMW Motorrad kommunikációs rendszere

2022.07.06.

Beszélgess utasoddal vagy a csapat többi tagjával, miközben motorozol, hallgassátok együtt a kedvenc zenédet, telefonálj vagy kövesd a navigációs rendszer útmutatásait – az új BMW Motorrad ConnectedRide Com U1 kommunikációs rendszerrel mindez rendelkezésedre áll a Bluetooth vagy a Mesh 2.0 technológiának köszönhetően.

Az új ConnectedRide Com U1 modern, univerzálisan kompatibilis kialakítású, és olyan bukósisakokra rögzíthető, mint például a BMW Motorrad StreetX, GS Pure és Sao Paolo. Lenyűgöző hangteljesítményt, kiváló minőségű hangzást és kiváló viselési kényelmet biztosítanak a HD-minőségű hangszórók, amelyek nagyon egyszerűen beszerelhetők a sisakba.

A ConnectedRide Com U1 továbbá FM rádióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi akár tíz rádióállomás elmentését. A csatornakeresés egy gombnyomással, vagy alternatívaként az ingyenes "Com U1" alkalmazáson keresztül történik.

A ConnectedRide Com U1 teljes működtetése intuitív módon, négy gomb segítségével vagy az alkalmazáson keresztül lehetséges, amely különböző beállítási lehetőségeket is kínál. Hangvezérlés segítségével különböző funkciók aktiválhatók a működési módtól függően. A hangvezérlés nyolc nyelven áll rendelkezésre: angol, francia, német, spanyol, olasz, kínai, japán és orosz nyelven. Ha a mobiltelefon közvetlenül a kommunikációs rendszerhez van csatlakoztatva, kényelmes hozzáférés áll rendelkezésre a digitális hangalapú asszisztensekhez, így lehetővé válik a hangalapú bevitel.

Az intelligens hangkeverés különösen magas szintű kommunikációs kényelmet biztosít. Ha például Bluetooth Intercomon keresztül beszélsz, és ezzel egyidejűleg navigációs bejelentés érkezik, az Intercom hangereje a bejelentés időtartamára lecsökken.

A fejhallgató bekapcsolásakor egy LED villog, amely az akkumulátor töltöttségi állapotát jelzi. Ha a töltöttségi szint használat közben túlságosan lecsökken, automatikus hangjelzés hallható. Az akkumulátor üzemideje Bluetooth Intercom esetén akár 13 óra, Mesh Intercom esetén akár 8 óra. A gyorstöltési idő egy óra. Mindössze 20 perc gyorstöltés után 3,5 óra (Mesh Intercom) vagy 6 óra (Bluetooth Intercom) üzemidő érhető el.

Bluetooth-on keresztül az Intercom hatótávolsága nyílt terepen akár 2 km is lehet. A Mesh hálózaton keresztül ez a hatótávolság nyílt terepen akár 8 km-re is növelhető, ha legalább hat motoros csatlakozik egymáshoz, és egymástól legfeljebb 1,6 km távolságra vannak. Mesh üzemmódban az optimális hatótávolság érdekében a készülék egy antennával van felszerelve, amely kényelmesen ki- és behajtható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében. ..
2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....