járműgyártó

A Porsche bemutatja az exkluzív Taycan GTS Hockenheimring Edition-t

2022.05.24.

A  Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából bemutatja elektromos sportautójának első különleges kiadását: a Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition-t. A modellt számos egyedi részlet különbözteti meg társaitól, mint például az egyedi színprogramunkból érkező sziklaszürke fényezés, amelyet bronzszínű betétek hangsúlyoznak. A Porsche Exclusive Manufaktur egyedi, fekete bőrkárpitozású belső teret álmodott meg dekoratív, zöld színű kontrasztvarrással és betétekkel.

A több helyen feltűnő ‘90 Jahre Hockenheimring’ évfordulós logók kihangsúlyozzák az akár 598 lóerő leadására képes Taycan GTS exkluzív karakterét. A különleges kiadás mozgatórugóját a Hockenheimring évfordulós mottója adta, amely a mobilitás evolúcióját a hagyományok eleganciájával kombinálja. A limitált modell csak Németországban és néhány kiválasztott európai piacon lesz elérhető.

Az exkluzív klubba történő belépés pedig a járműhöz jár alapfelszereltségként: a jármű kulcsával a tulajdonos azonosíthatja magát a különleges kiadás birtokosaként. Ez feljogosítja őket arra, hogy közvetlenül eljussanak a Hockenheimring versenypálya szívében található Porsche Élményközpontba (PEC), valamint két évnyi ingyenes töltést is tartalmaz. Emellett az ügyfelek preferencia szerint parkolhatnak a PEC ‘Frühschicht’ eseményein, ahol a Porsche rajongók minden hónapban összegyűlnek.

„Ezzel az exkluzív különleges kiadással nem csupán tisztán elektromos autónk rajongóihoz szólunk, hanem kihangsúlyozzuk a Hockenheimringhez fűződő kapcsolatunkat,” mondta Alexander Pollich, a Porsche Deutschland GmbH vezetőségi elnöke. „Gratulálunk a legendás versenypálya gazdag, 90-éves történelméhez. A Porsche Élményközpont révén 2019-től kezdve a versenypálya még inkább saját otthonunk lett.” A jeles évforduló alkalmából egy Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition végig megtekinthető lesz a Hockenheimringen.

A külső: egyedi színkombináció és csúcsminőségű évfordulós logó

„Finom anyagok, elegáns színkombináció és szokatlan részletek, amelyeket eddig még ilyen formában nem láthattak a Taycan esetében – ezek teszik ezt a különleges kiadást egyedivé,” mondta Alexander Fabig,a Porsche személyre szabásért és klasszikusokért felelős részlegének vezetője. A sziklaszürke fényezés az egyedi színprogramból érkezik és a Taycan jelenlegi modellévében csak a különleges kiadáshoz elérhető. Ez az időtlen, lenyűgöző Porsche külső színárnyalat kihangsúlyozza az elektromos sportautó érzelmes karakterét. A speciális bronz színárnyalat kimondottan ehhez készült kontrasztszín. Klasszikus, fémes tónussal rendelkezik, elegáns fűszerként a külső és belső betétekhez.

A tekintetet a 21 colos Mission E Design keréktárcsa is magára vonzza. A selyemszínű bronz színre fényezett kerékközepek és a külső magasfényű sziklaszürke színében pompázó szélek különleges látványt nyújtanak, a selyem- és a magasfényű kialakítás kettőse pedig még exkluzívabb megjelenést biztosít. A kerékközéphez hasonlóan a színes Porsche jelvénnyel ellátott kerékkupakok is bronz színben tündökölnek. A féknyergek magasfényű fekete színt kapnak.

Emellett bronz színű a SportDesign oldalsó küszöbbetét, a hátsó diffúzor betétje és a csomagtérfedélen található ’Taycan GTS’ modellmegjelölés. A B-oszlopon található meg a különleges kiadást fémjelző évfordulós logó. A ‘Hockenheimring Edition’ felirat ugyancsak sziklaszürke színű.

Belső tér: zöld kontrasztvarrás és paldao fabetét

A külső koncepciója a belső térben is folytatódik. A látványos, zöld színű kontrasztvarrás különleges ízvilágot visz a fekete bőrkárpitozásba. Ilyen formában ezt a megoldást elsőként láthatjuk a Taycan modellsorozatban.

A nyíltpórusú paldao fabetét újabb látványos pontot jelent. Az előválasztó kar, a pohártartók, a középkonzol feletti légbeömlők, valamint a vezető és az utas oldalán található oldalsó légbeömlők egyaránt bronz színben tündökölnek. A multifunkciós GT sport kormánykerék is bronz betétet, valamint zöld kontrasztvarrást és 12 órás jelölést kapott. A lábszőnyegek bőr betétekkel és zöld kontrasztvarrással kerülnek összhangba a belső többi részével.

További különlegesség a középkonzol tárolójának fedelén található, dombornyomott Hockenheimring évfordulós logó. A fekete árnyalatú, szálcsiszolt alumínium ajtóküszöbök megvilágított ‘Taycan GTS’ modellmegjelöléssel rendelkeznek. Az ajtók kivetítői az évfordulós logót világítják ki a talajra. A Porsche Exclusive Manufaktur részletek iránti figyelmessége még a jármű kulcsára is kiterjed, amely az autó külső színében pompázik és az évfordulós logó csúcsminőségű, lézeres gravírozott változatát is megkapja.

A Hockenheimring

A Hockenheimring elsőként 1932. május 29-én adott otthont versenynek: a háromszög alaprajzú pályán motorkerékpárok csaptak össze egymással. A pálya vonala 1938-ban változott oválissá, ezzel együtt pedig nagysebességű helyszínné változott. 1970. augusztus 2-án tartották az első Formula 1-es versenyt Hockenheimben. A jövőt a versenypálya a modern mobilitás jegyében képzeli, amely egyben a jeles évforduló egyik jelmondata is. Ezt kíséri a hagyományok eleganciája, amely a pálya hosszú múltja és exkluzivitása előtt tiszteleg.

A Hockenheimringen található Porsche Élményközpont

2019 októberi megnyitása óta a Hockenheimringen található Porsche Élményközpont lenyűgöző eseményeknek adott helyet. A sportautó-gyártó Stuttgart-Zuffenhausenben található központjától csupán 100 kilométerre lévő helyszín hamisítatlan élményközpontként járműkiállításokkal, szlalompályával, vezetési tanpályával és tereppályával is rendelkezik. Az itt megrendezett képzésekhez a látogatók használhatják saját Porsche modelljüket vagy választhatnak az élményközpont sportautókból álló flottájából. További információt az Porsche Élményközpontról és annak programjairól a következő hivatkozáson találhat: www.porsche-experiencecenter-hockenheimring.de

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....
2022.06.30
A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel....
2022.06.30
Az új Citroen C4 X & Ë-C4 X szakít a bevett normákkal: sziluettjében egy elegáns fastback, egy....
2022.06.30
A Mars egész felszínét körbefotózta a kínai Tienven-1 űrszonda és a Csu-Zsung marsjáró tavaly május....
2022.06.30
Miután megtapasztaltam a BMW M240i ördögi erejét és tökéletes stabilitását, kipróbáltam a kettes....