Peugeot
– A gasztrovilág egyik legelismertebb séfjének konyhájában két héten keresztül lehet megkóstolni az új autómodell ihlette céklás kecskesajt bonbonnal tálalt provence-i nyúlcombot –írja az autosvilag.hu.
Sárközi Ákost 2014-ben kérte fel a Peugeot, hogy legyen az Év Autójának, a Peugeot 308-nak az egyik nagykövete. 2014-ben az Év Férfijának is megválasztott sztárséf az autóval való néhány napos ismerkedés során ihletet gyűjtött következő ételkölteményéhez, és hamarosan megszületett az egyedülálló fogás ötlete.
Ákos a következőképpen írta le az inspiráció folyamatát: „Számomra minden alkalom, amikor úton vagyok, egyben új lehetőség is arra, hogy izgalmas új ételeket fedezzek fel. Amikor először ültem be az új Peugeot-ba és a panorámatetőn keresztül az egész utasteret átjárta a napfény, rögtön egy dél-franciaországi utazás emlékei jutottak eszembe. A helyi piacterek, az ott kapható áruk minősége, a színek és az egész atmoszféra lenyűgöző volt. Már tudtam is, hogy valamilyen provence-i ételspecialitást fogok készíteni. Így választottam ki az étel fő komponensét, a franciáknál nagyon népszerű nyúlcombot".
– A Michelin-csillag a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén, elnyerése a legnagyobb sikert jelenti egy séf szakmai pályafutása során. Hasonlóan nagy elismerés a Peugeot számára az Év Autója díj. Azért is nagyon örülünk, hogy Sárközi Ákos elfogadta a felkérésünket erre a játékos kísérletre – mondta el az együttműködés kapcsán Bálint Zsófia, a Peugeot Magyarország Marketing és PR igazgatója. A megálmodott remekművet december elejétől két héten át lehet megkóstolni a borkonyha étteremben.