elektromobiltás

Opel Ampera-e:500 kilométeres hatótávolsággal

2017.04.27.

Az új Opel Ampera-e először teszi érdekessé az elektromos mobilitást olyan vevőknek, akiknek sohasem volt még villanyautójuk. Ez mindenekelőtt a verhetetlen mindennapi alkalmasságának köszönhető, hiszen az új európai menetciklus (NEFZ) szerint mért 520 kilométeres hatótáv forradalmasítja az autózást, új fejezetet nyitva a motorizáció történetében. 

Az otthonuk és a munkahelyük között ingázó autósok kereken 90 százalékánál az eddig megszokott kocsiként szolgálhat a hatékonyságra hangolt, 60 kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt Ampera-e – azzal a különbséggel, hogy nem megtankolni, hanem feltölteni kell.

Először azokban az országokban jelenik meg az Ampera-e, amelyekben már megfelelő infrastruktúra és/vagy piaci igény várja. Norvégiában máris megrendelhető, Európa-szerte ott a legfejlettebb az elektromos mobilitás, utána Németország, Hollandia és Svájc következik.

Az Opel Ampera‑e 520 kilométeres hatótávja legalább százzal múlja felül a legjobb vetélytársakét az NEFZ szerint. Annak adatai főképp összehasonlításra alkalmasak, hiszen a valóságban olyan tényezők is számítanak, mint az útviszonyok, az időjárás, a vezetési stílus és a terhelés. Az Opel ezért közli az egy feltöltéssel megtehető utat a WLTP-menetciklus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) sebességprofilja szerint is, amely közelebb áll a gyakorlati autózáshoz.

Eszerint úgyszintén meggyőző az Opel Ampera-e: a fejlesztés alatt végrehajtott mérések alapján 380 kilométerre becsülik WLTP-hatótávját a mérnökök. Így egyszer s mindenkorra megszűnt a villanyautóval kapcsolatos legnagyobb aggodalom, hogy lemerült akkuval állva marad, nyugodtan ki lehet használni a környezetet és a forrásokat kímélő, sportkocsihoz méltóan rugalmas jármű előnyeit, anélkül, hogy állandóan az akku töltöttségét kellene figyelni.

Hatékonyság és teljesítmény – kezdettől e két szempont lebegett az Opel Ampera‑e tervezőinek szeme előtt, és tükröződik a praktikus konstrukcióban. Kívülről olyan kompakt, mint egy Opel Corsa, belül viszont tágasabb a jóval nagyobb Astránál. A teljes utastér az akkumulátortelep felett helyezkedik el, és sokan értékelik a magas üléspozíciót.  

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.06
Nemrég kezdődött meg a Rivian nevű, autókat egyelőre nem gyártó, de a befektetők szerint nagy jövő....
2021.12.06
A 2022 tavaszától elérhető, új Mazda2 Hybrid megjelenésével először kerül be a Mazda hajtáslánc-....
2021.12.06
Nagy-Britanniában öt hónapon belül először nőtt az autóeladás éves szinten novemberben - állt a....
2021.12.06
A közlekedők a megyeszékhelyi belvárosban találkozhattak a rendőrségi Télapóval, aki járőrtársával....
2021.12.06
Pötsch maradhat, Diessnek remegnie kell – írja német manager-magazin.de ..
2021.12.06
A legtöbb autórajongó számára a Porsche 911 az egyik abszolút álomautó. Ez azonban nem vonatkozik....
2021.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2021.12.06
A Hyundai Motor a Top Gear 2021. évi díjátadóján a legmagasabb rangú elismerésben részesült: az i20....
2021.12.06
Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az....
2021.12.06
9 nap, 9 helyszín, 10 ezer adag étel – számokban a nagyszabású téli jótékonysági akció. ..