M1 Truck

Online koccintás a születésnaposra: 30 éves az Eurotrade

2020.12.14.

Alapításának 30. évfordulóját ünnepelte az M1-es autópálya komáromi lehajtójánál fekvő, haszongépjármű kereskedelemmel foglalkozó Eurotrade Kft. Egy aktatáskával kezdtek, s úgy gondolta, műtárgy kereskedelemmel foglalkozik majd - idézte fel a múltat Szűcs Attila tulajdonos.

Szűcs Attila

A Jóisten kegyelmének köszönhetően jutottunk el idáig – adta hitvallását annak, hogy a sikerhez nem csak sok munka, szorgalom és tehetség, hanem adott esetben az égiek segítsége is szükséges.

Az egyetem után Hollandiába ment szakmai gyakorlatra: Megtanultam tehenet fejni és megismerkedtem a piacgazdasággal, akkor megfogadtam, hogy ilyesmit szeretnék én is.

Ez persze akkor még nem ment, hazánkban a szocializmus honolt. Egy állami cégnél helyezkedett el Szűcs Attila, a főmérnökségig vitte. 1990-ben azonban megérinti a változás szele. Vállalkozó lesz, céget alapít, s elkezd műtárgyakkal kereskedni.

Hollandiába kivittem nyolcvan festményt, ötvenet eladtam - jelzi első sikereit, fél év után azonban átnyargal az alkatrészimportra.

Gépészként érzetem, hogy a régi már nem, az új pedig még nem működik – fogalmaz arra utalva, hogy Csehszlovákia felbomlása után az egykori Skodákhoz komoly gondot jelentett az alkatrészek beszerzése. 1993-ben Brno-ban megköti első szerződését, s elindul a sikerek útján.

Gyakran került sor Iveco bemutatóra az M1 Truckban.

Az Eurotrade Kft. mint járműkereskedelmi cég, szakmájának egyik legsikeresebb vállalkozásává növi ki magát. A járműértékesítő vállalat az Iveco teherautók viszonteladója, a lengyel Wielton márkájú félpótkocsik és a cseh gyártmányú Tatra járművek vezérképviselete is. A vállalat, a legújabb üzleti aktivitásának keretében megkezdte az elektromos járművek piacának meghódítását a BYD termékeivel.

A portfólió folyamatosan bővült, amelynek régóta szerves része a teherjárművek szervizelése és a gumiabroncs szerviz, illetve értékesítés. Ez utóbbi több féle márkát is takar, a döntő részt azonban a Sailun és a Maxam márkák adják.

Truck Centrum az autópálya mellett

Szűcs Attila felidézte, 2004-ben adták át az online születésnapnak helyet adó M1 Truck Centrumot, amely azóta a cég központi telephelye.

A központ az M1-es mellett. Fotó: Eurotrade

A kilencvenes években elsősorban a cseh tehergépkocsi-gyártók képviseletét látták el a hazai piacon. Azóta a legfontosabb partnerük az Iveco lett,

Történetük szerves részét képezi a Kárpát medencei bővülés. Leányvállalatot alapítottak Szlovákiában, Romániában és Szerbiában. Előbbi kettő ma is aktív. 

Magyarországon a központ mellett Budapesten és Szombathelyen is van kirendeltségük. 25 cég tartozik a csoporthoz, alkalmazottaik száma 300.

A járműkereskedelem adja az árbevételünk 75-80 százalékát – fogalmazott Szűcs Attila.

Az Eurotrade sok lábon áll: a megújuló energiatermelés és ehhez kapcsolódó kereskedelmi tevékenységek mellett egyebek mellett az ingatlanfejlesztésben, valamint táplálék kiegészítők és vitaminok forgalmazásában is érdekelt a cég.

A BYD elektromos haszonjárművei is bekerültek a portfólióba.

A 30. születésnapon nem lehetett kikerülni a koronavírust sem.

A 2008-as pénzügyi válság idején sem bocsájtottunk el senkit, pedig akkor a forgalmunk 75 százalékát vesztettük el, most is megőriztünk minden munkahelyet – jelentette ki a jubiláns cég tulajdonosa és vezetője, aki szerint elsősorban az építőipar visszaesését érezték meg, a gépkereskedelemben nem hagyott nyomot a vírus.

Aki jár már az Eurotrade Kft.-nél, tudja, hogy Szűcs Attila nem csak sikeres üzletember, hanem remek vendéglátó is. Szakmai napjairól a malacsült és a környék finom bora sosem hiányzik. A pandémia miatt ezúttal Neszmély bora is online térbe vonult, a tulajdonos csak a műsorvezetővel tudott koccintani az elmúlt harminc év és a jövő sikereire.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....