Nissan Micra

Nissan Micra 60 másodperc alatt

2016.12.21.

Egy perc. Hatvan másodperc. Mindegy, minek nevezzük, mindenképpen rövid idő. Vajon elég arra, hogy Stephen Wiltshire világhírű művész megvizsgálja a teljesen megújult Nissan Micra kifejező formatervezését – úgy, hogy korábban még sohasem látta –, majd pontosan lerajzolja?

Stephent fotografikus memóriája és városképeket ábrázoló hatalmas fekete-fehér, papír-ceruza rajzai tették híressé. Ezeket a rendkívül részletes alkotásokat gyakran úgy készíti, hogy a várost csak pár percre látja helikopterből.

 Mindig kapható arra is, hogy új munkamódszereket próbáljon ki, a Nissan pedig teljesen új kihívás elé állította: le kell rajzolnia az új Micrát a Tilt Brush by Google alkalmazás segítségével. Ez egy innovatív virtuális valóságot létrehozó kreatív alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a művész három dimenzióban fessen a HTC Vive VR fejkészülék segítségével.


Az eredmény egy valóban lenyűgöző vizuális művészi alkotás, ami jól bemutatja az új csapotthátú modell kifejező és atlétikus vonalait. Az alkotáson életteli, energikus narancs (Energy Orange) színű az autó, ami várhatóan az új Nissan csapotthátú egyik legnépszerűbb fényezése lesz.

 Stephen elmondta: „Tetszik a Micra. A kialakítása futurisztikus, és imádom a narancs színt. Tetszenek a lámpák, tetszik a formája és a határozott vonalvezetés végig az oldalán. Egy valóban letisztult forma.”

A művész nem először rajzol autókat. Építészeti munkái mellett nagyon szeret ceruzarajzokat készíteni az ötvenes és hatvanas évek nagy amerikai szalonautóiról is – figyelve a krómozott elemekre és fehér szélű gumikra is.


A képre kettintva videó indul.

A Nissan Micrát egy használaton kívüli raktárépületben alkotta meg szülővárosában, Londonban, és a feladat kétszeres kihívást is jelentett. Egyrészt nem kettő, hanem három dimenzióban dolgozott, másrészt pedig „életnagyságban” készítette el az autót, nem méretarányosan.

A legnagyobb próbatételt talán mégis az jelentette, hogy eddig még soha nem dolgozott virtuális valóságban. Azonban rövid gyakorlás is elég volt a Tilt Brush kézi vezérlőivel és intuitív kezelőfelületével, hogy rögtön elemében érezze magát.


Az új Nissan Micra ötödik generációs modell, és nagy előrelépést jelent elődjéhez képest. Immár meghatározó szerepet tölt be az európai B-szegmens csapotthátú választékában, és kifejező kialakítása az egyik fontos erőssége.

 A dinamikus arányok és lekerekített vonalvezetés hatását tovább fokozza a merész színek élénk palettája. A kiváló stílus pedig belül is megvalósul a modern „siklószárny” műszerfallal. A puha tapintású anyagok és kétszínű kárpitozás alapfelszerelés minden Micrán.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..