maszk

Nemcsak autóknak, hanem védőmaszkoknak is karaktert ad a Torino Design

2020.05.31.

A koronavírus járvány jelenlegi fázisában a védőmaszkoknak jött el az ideje. Látva a kínálatot, akár az is mondhatnánk, a divatja. Számtalan új formájú, színű és rajzolatú védőmaszkkal találkozni Olaszország-szerte. Itáliában, a dizájn hazájában sokan úgy gondolják, az arc eltakarása nem akadályozhatja meg, hogy a maszk viselője felismerhető legyen a védőeszköz mögött - írja a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása, a quattroruote.it.

Az új igénynek megy elébe a Mask Me projekt, amelynek elindítója a Torino Design. Az a cég, amely hagyományosan olyan meghatározó autómárkák stílusteremtő partnere, mint a Ferrari, a BMW, az FCA, a McLaren és a Tata (hogy csak néhányat említsünk).

A rendkívüli helyzet azonban rendkívüli ötleteket is követel. A Torino Design most olyan - személyre szabott - védőmaszkokkal állt elő, amelyek külső felületükön viselőjük arcának rejtett részét ábrázolják. Néhány prototípus már elkészült és bemutatták őket Piemont régió hatóságainak. A gyártás a tartomány textilfeldolgozó üzemeiben indul majd meg.

Az ötlet egyébként jóval azelőtt született, hogy a koronavírus járvány rátört volna Olaszországra. „Január 20-án Wuhanban jártam, ahol részt vettem egy üzleti találkozón. Mindenki maszkban volt. Húsz-huszonöt olyan partnerrel találkoztam, akiket korábban sohasem láttam, és eltakart arcuk miatt a jövőben sem fogom soha felismerni őket” – magyarázza Roberto Piatti, a Torino Design alapítója.  „Innen jött az ötlet, hogy ha a maszkon láthatnánk az arcok eltakart részét, az emberek felismerhetőkké válnának. Ráadásul a maszkviselet nem riasztaná, idegenítené el az embereket, hanem érzelmeket csempészne a rideg hétköznapokba.”

"Egyszerű, de elképesztően jó ötletnek” minősítette az félarcképes maszkviseletet a tartományi tanács illetékese. Közölte: az emberi vonásoknak a maszkon történő  megjelenítésének pozitív pszichológiai hozadéka van, emellett kifejezetten jót tesz a társadalmi érintkezés fenntartásának a mindennapi életben. Ez a módszer ráadásul segíthetne bizonyos technológiai típusú problémák áthidalásában is. Páldául azon biztonsági rendszerek esetében, amelyeket a legfejlettebb okostelefonokba beépítve arcfelismerést igényelnek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....