maszk

Nemcsak autóknak, hanem védőmaszkoknak is karaktert ad a Torino Design

2020.05.31.

A koronavírus járvány jelenlegi fázisában a védőmaszkoknak jött el az ideje. Látva a kínálatot, akár az is mondhatnánk, a divatja. Számtalan új formájú, színű és rajzolatú védőmaszkkal találkozni Olaszország-szerte. Itáliában, a dizájn hazájában sokan úgy gondolják, az arc eltakarása nem akadályozhatja meg, hogy a maszk viselője felismerhető legyen a védőeszköz mögött - írja a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása, a quattroruote.it.

Az új igénynek megy elébe a Mask Me projekt, amelynek elindítója a Torino Design. Az a cég, amely hagyományosan olyan meghatározó autómárkák stílusteremtő partnere, mint a Ferrari, a BMW, az FCA, a McLaren és a Tata (hogy csak néhányat említsünk).

A rendkívüli helyzet azonban rendkívüli ötleteket is követel. A Torino Design most olyan - személyre szabott - védőmaszkokkal állt elő, amelyek külső felületükön viselőjük arcának rejtett részét ábrázolják. Néhány prototípus már elkészült és bemutatták őket Piemont régió hatóságainak. A gyártás a tartomány textilfeldolgozó üzemeiben indul majd meg.

Az ötlet egyébként jóval azelőtt született, hogy a koronavírus járvány rátört volna Olaszországra. „Január 20-án Wuhanban jártam, ahol részt vettem egy üzleti találkozón. Mindenki maszkban volt. Húsz-huszonöt olyan partnerrel találkoztam, akiket korábban sohasem láttam, és eltakart arcuk miatt a jövőben sem fogom soha felismerni őket” – magyarázza Roberto Piatti, a Torino Design alapítója.  „Innen jött az ötlet, hogy ha a maszkon láthatnánk az arcok eltakart részét, az emberek felismerhetőkké válnának. Ráadásul a maszkviselet nem riasztaná, idegenítené el az embereket, hanem érzelmeket csempészne a rideg hétköznapokba.”

"Egyszerű, de elképesztően jó ötletnek” minősítette az félarcképes maszkviseletet a tartományi tanács illetékese. Közölte: az emberi vonásoknak a maszkon történő  megjelenítésének pozitív pszichológiai hozadéka van, emellett kifejezetten jót tesz a társadalmi érintkezés fenntartásának a mindennapi életben. Ez a módszer ráadásul segíthetne bizonyos technológiai típusú problémák áthidalásában is. Páldául azon biztonsági rendszerek esetében, amelyeket a legfejlettebb okostelefonokba beépítve arcfelismerést igényelnek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.07
Két új, elképesztően menő, divatos, cuki versenyzővel bővül a villanyautók egyre népesebb szegmense....
2020.07.07
Egy autós a 84-es számú főúton, Duka térségében kezdett az előtte haladó járművek előzésébe,....
2020.07.07
Hétfőn harmadszor is megműtötték a sienai kórházban a korábbi autóversenyzőt, paralimpiai bajnokot....
2020.07.07
Yefim Gammer Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.07
A 100%-ban elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4  modelleknek....
2020.07.07
A Scuderia az előzetesen tervezettnél korábban igyekszik bevetni a versenyautó fejlesztéseit,....
2020.07.07
A délnyugat-kínai Kujcsou tartományban kedden történt balesetben legkevesebb 21 ember halt meg -....
2020.07.07
Különösen Európában és Amerikában volt nagy a visszaesés, Ázsiában viszont sikerült növelni az....
2020.07.07
Az orosz állam felső vezetésének tagjai manapság már minden megjelenésük alkalmával Aurus márkájú....
2020.07.07
Több jármű előzésébe kezdett egy sofőr a 84-es számú főúton, amikor vele szemben több autó is....