kenőanyag

Megújul a hatlábú kutya: az Eni kenőanyag üzletágának jövőbeni tervei

2015.12.23.

Beszélgetés Siklósi Lászlóval, az Eni Hungaria Zrt. kenőanyag értékesítési vezetőjével.

Az utóbbi hónapokban többször találkozhattunk azzal a hírrel, hogy az Eni kivonul Magyarországról, értékesíti az itteni üzletrészeit. Néhány hete már több internetes portál is kész tényként közölte az előbbi értesüléseket, mi ebből az igazság?

Siklósi László: A hír annyiban igaz, hogy a MOL és az Eni International B.V. szerződést kötött az Eni Hungaria Zrt. teljes tulajdonrészének megvásárlásáról. A hírcsatornák azt is közölték, hogy a tranzakció Gazdasági Versenyhivatali jóváhagyásra vár, ahogyan arról is tájékoztattak, hogy a kenőanyag nagykereskedelmi üzletág nem képezi a fenti üzlet részét. Mindez várhatóan azt jelenti, hogy az Eni Hungaria Zrt. kenőanyag üzletága önálló üzleti entitás formájában, de az ügyfelek szempontjából változatlanul folytatja az Eni (Agip) kenőanyagok forgalmazását Magyarországon.

Ezek alapján mire számíthatnak a cég kenőanyag partnerei 2016-tól?

SL: Az Eni kenőanyag üzletága továbbra is a megszokott, kiemelkedő felkészültségű kereskedői és kenéstechnikai szakember gárdával segíti ügyfelei munkáját. A komáromi kenőanyag raktár teljes kapacitással a vevőink rendelkezésére áll, biztosítva ezzel az ellátás zavartalanságát. A jelenlegi kereskedelmi kondícióinkat tartani tudjuk, sőt lehetőség szerint javítani szeretnénk. A kenőanyagok értékesítéséhez kapcsolódó teljes szolgáltatáscsomagunk – ide értve többek között a veszélyes hulladékok elszállítását, a rugalmas kiszállítást, a műszaki vevőszolgálatot – zavartalanul igénybe vehető. Az átmenetet igyekszünk úgy levezényelni, hogy a partnereink szinte semmit se vegyenek észre a változásokból.

Milyen terveik vannak az autós szakma számára az elkövetkezendőkben?

SL: Növelni kívánjuk az Eni kenőanyag üzletágának aktivitását az autós szakma, azaz a gépjármű szerviz, az autószerelő valamint a gépjármű forgalmazó szektorban. Világszínvonalú termékeink teljesítményszintekkel, gyártói jóváhagyásokkal rendelkezésre állnak. Szolgáltatásaink megkönnyítik a mindennapokat.

Erősíteni fogunk a marketing területen, ami megjelenéseinkben, valamint a szektorra illesztett kereskedelmi akcióinkban fog megnyilvánulni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kenőanyagokkal dolgozó ügyfeleink képzésére. A különböző környezetvédelmi és egyéb műszaki előírásoknak köszönhetően felgyorsultak pl. a járműmotorok fejlesztései, ezzel párhuzamosan pedig a motorolajokkal szemben támasztott követelmények is megváltoztak. Ezek nyomon követése a szakemberek számára létfontosságú. Nem beszéltünk ugyanakkor olyan piaci hatásokról, mint a kenőanyag hamisítás, vagy a bizonytalan forrásokból beszerzett termékek hatásai.

A magyarországi kenőanyag-értékesítés területén újdonságként meghirdetünk a jövő évtől egy Eni tréning programot elsősorban szakemberek, de egyéb érdeklődők számára is. Minden hónap utolsó péntekjén nyílt napot tartunk, amikor műszaki előadásokat, oktatásokat tartunk a kenőanyagok - motorolajok, hajtómű olajok, egyéb kenőanyagok - aktuális felhasználási és kiválasztási kérdéseiről. Úgy gondolom, hogy például a VW botrány, az elektromos meghajtások térhódítása és a környezetvédelmi előírások szigorodása bőven ad témát, lesz miből szemezgetni. A nyílt napokról folyamatosan értesítjük meglévő és potenciális partnereinket. A tréning iránt érdeklődők előzetes regisztráció után ingyenesen vehetnek rész a rendezvényeken.

Elkötelezettségünk a magyar piac és az ügyfeleink iránt sosem volt olyan erős, mint amilyen jelenleg ill. amilyen a jövőben lesz!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....