beszállító

Másfélszeresére nőtt a Sanmina árbevétele

2020.02.05.
Mondta el portálunknak a cég vezetője.

 

- Rendkívül mozgalmasan kezdődik a 2020-as év, a tavalyihoz hasonlóan - mondja dr. Hoffmann Károly, a tatabányai székhelyű, az autóipart és telekommunikációt csúcsszínvonalú eszközökkel, berendezésekkel kiszolgáló Sanmina-SCI Magyarország Kft. első számú vezetője.-  Régi partnerek és újak egyaránt érkeznek a gyárunkba. Ennek kapcsán elmondhatom, hogy sok megrendelésre, ez alapján pedig jó eredményre számítunk.
 
Tavaly szeptember 30-án zárták az üzleti évet a Sanminánál. Dr. Hoffmann Károlytól megtudtuk, hogy 50 százalékkal emelkedett az árbevétel az előzőhöz képest, a dolgozók száma pedig a 2018-as 1400 helyett tavaly ősszel már több mint 1600 volt.
 
 

– Rengeteg beruházás, gépvásárlás történt az elmúlt időszakban – összegez az ügyvezető igazgató. – A tényleges árbevételünk az anyagköltség beszámításával együtt éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot. Több új projektbe is belevágtunk az autó- és a telekommunikációs ipar területén, egyértelműen szükséges volt a mintegy 5 milliárd forintos beruházás. Ennek egy része állami támogatás. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be még 2018-ban, hogy 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a kormány az önerőből 6,7 milliárdosra tervezett fejlesztéshez. A következő években ennek alapján lesz folytatás, a dolgozók száma is tovább nő.

Már most sem fér el a Sanmina Tatabánya alsógallai városrészében. A Kóta József út 1. szám alatti gyárépületben is jelentős felújítások történtek. A termelési terület nagy részét átalakították, hogy alkalmassá váljék a magas színvonalat képviselő elektrotechnikai eszközök gyártására. A logisztikai tevékenységet áthelyezték a Tatabánya-Környe Ipari Parkba, ott alakítottak ki egy új raktárközpontot.

– Új dolgozóink döntő többsége az ország keleti régiójából és a Kárpátalján élő magyarok közül érkezett – folytatja az igazgató. – Az új munkatársak képzése és az új termékek bevezetése természetesen ármenetileg negatív hatással van a nyereségességre. Fontos tehát a hatékonyság növelése, hogy kevesebb legyen a selejt. Régi dolgozóink szakmai és nyelvi képzésére egyaránt odafigyelünk.

A Sanmina világszerte (el)ismert termékeire mindig szükség lesz, az autókba beépülő elektronikai berendezések mennyisége jelentősen növekszik, a telekommunikáció is növekedési pályán van az 5G rendszerek bevezetésével.– Ami egy évtizede még luxusnak számított jó néhány autóban, például a tempomat, a fékasszisztens, vagy a vezérlő számítógép, ma már a középkategóriás gépkocsikban is természetes – teszi hozzá dr. Hoffmann Károly. – Bizakodva várjuk a jövőt, az új kihívásokat, erre az üzleti évre is egyértelműen növekedést, biztonságot tervezünk.

A beszélgetés végén szóba kerül a társadalmi felelősségvállalás. Továbbra is fókuszban marad az egészségügy, az oktatás, a sport, a különféle rendezvények támogatása. Elismerő plakettet kapott a Sanmina a tatabányai férfi kézilabdacsapattól, a bronzérmes Grundfostól. A helyi Edutus Egyetemen vannak ösztöndíjasaik, rendszeresen hozzájárulnak dolgozóik továbbképzéséhez. Tatabányára és a térségre koncentrálnak, hiszen sokan itt élnek családjukkal.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.09
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a rendhagyó Forma-1-es 70. évforduló....
2020.08.09
A lengyel turistabusz kora reggeli tragédiáját követően délután újabb baleset történt az M5-ös....
2020.08.09
A szerb honvédelmi miniszter, Alekszandr Vulin hivatalosan is átvette azt az 56 darab UAZ Patriot....
2020.08.09
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Hűű, de vagányul vezetek!  ..
2020.08.09
A négy fiatal a tűzlétrán mászott be a remízbe - írja a rendőrség honlapja, melyen közzétették a....
2020.08.09
Nyolc hétvégén át rendezik meg Makón a SzabadON fesztivált, ahol különböző tematikus programok....
2020.08.09
Egyszerű vízi szórakoztató eszköznek hihetjük a vízibiciklit, de hamis biztonságérzetet nyújt, és....
2020.08.09
Teljesen tanácstalanná vált Sebatian Vettel Ferrarija silverstone-i gyenge teljesítménye kapcsán.....
2020.08.09
Novemberben indul az M83-as út fejlesztése 132 milliárd forint állami forrásból, amely révén új....
2020.08.09
Összeütközött két gépkocsi a 71-es főúton, Balatongyöröknél - írja a BM Országos Katasztrófavédelmi....