Abarth

Már rendelhető a világ egyik legkedveltebb autójának reform-szériája

2022.12.27.

Az elektromos járművek feltörekvő világában tagsági kártyát kapott az Abarth is.

Átírja a múltat, újragondolja a jelent, előrevetíti a jövőt. Ez az elektromos Abarth 500, amit november 22-én mutattak be Torinóban. Sokat változott ahhoz képest, amit az Abarth márka eddig jelentett mind a Fiat, mind a rajongók számára. Egy olyan elem, amely kiválóan alkalmazkodik az új vezetési dimenzióhoz.

A debütálás alkalmából Olivier François, a Fiat és az Abarth vezérigazgatója, a Stellantis globális marketingvezetője mérföldkőnek titulálta a napot, amikor bemutatták Európában az első elektromos Abarthot és elindították a márkát Brazíliában az új Abarth Pulse bevezetésével.

Az Abarth 550e a Fiat 500e alapjaira épült. A részletek azok, amelyek a különbséget jelentik és szinte személyiséget adnak az autónak, ami biztosan nem marad észrevétlen az utakon.

A bevezető színek, a savzöld és a méregkék kiemelik a kerek, letisztult formákat, amelyek természetesen megőrzik az Abarth-identitást, de nem mondanak le arról a kifinomult eleganciáról sem, amely az első, alacsony károsanyag-kibocsátású 500-ast jellemezi.

A könnyűfém keréktárcsák 18 colosak, a skorpió logót pedig egy villám keresztezi, hangsúlyozva a motorháztető alatt található villanymotor jelenlétét. A belső tér a Fiat 500 elektromos modellel megegyező élményt kínál, racionális térrel és a legmodernebb technológiai integrációval.

 

A súlyelosztás javult a kiváló stabilitás és a teljesítmény érdekében. Az alacsonyabb súlypont és a nagyobb szélesség lehetővé tette, hogy áttörjék azokat a dinamikai korlátokat, amelyekre a belsőégésű motorral szerelt 500 Abarth gyakran hajlamos. Az érzékenyebb elektromotor, a hosszabb tengelytáv és a szélesebb nyomtáv megfelelőbb úttartást, nagyszerű kezelhetőséget és menetdinamikát kínál, így az új Abarth 500e gyorsabb reakciót, jobb kanyarodási sebességet és úttartást biztosít, mint a benzines változat. 

A 155 lóerős modell 7 másodperces gyorsulással büszkélkedhet, ugyanakkor nulla károsanyag-kibocsátást garantál. Autonómiája meghaladja a 250 km-t. Az új Abarth 500e rendelkezik a Sound Generator funkcióval, amely reprodukálja a Scorpion motorjainak és kipufogóinak legendás üvöltését.

Az Abarth az első elektromos 500-ast egyedi, "Scorpionissima" kivitelben hozza forgalomba és háromféle vezetési móddal lesz elérhető: Turismo, Scorpion Street és Scorpion Track. Az exkluzív grafikájú, számozott eredetiségigazolással készülő, bevezető szériából mindössze 1949 darab készül, ami a torinói karosszériaépítő alapítási évét idézi. Az ár 43 000 euró, az első szállítások pedig 2023 júniusától várhatóak.

Forrás: gazzetta.it, ansa.it

Fotók: abarth.it

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....
2023.09.26
14 évesen is jó a hibrid Lexus ..