közelekedésbiztonság

Közlekedik a család - szombaton start

2014.04.17.

Az előző két év kedvező tapasztalatai és sikere alapján, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét megrendezi a Közlekedik a Család vetélkedősorozatot, amely szombaton Cegléden és Gyöngyösön elstartol. Valamennyi megyei döntőről és az országos fináléról is helyszíni tudósításokban számol be honlapunk. A verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

Csakúgy, mint a korábbi években a megrendezéshez fő támogatóként csatlakozik az Autós Nagykoalíció és Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.

A  szervezők képviselői elmondták, a verseny célja nem más, mint a családon belüli példamutatás erősítése, amely az élet sok területén, így a közlekedésben is nagyon fontos. A gyermekek a családból hozzák azokat a viselkedési mintákat, amelyeket felnőttként is követni fognak. Ha a család felnőtt tagja, a szülők jó példát mutatva, a szabályok betartása mellett, biztonságosan közlekednek, akár autóvezetőként, akár gyalogosan vagy kerékpáron ülve, gyermekeik is hasonlóan viselkednek majd felnőttként is a közlekedésben. A verseny országos döntőkkel indul, amelyeket jellemzően a megyeszékhelyeken tartanak majd 2014. április 15. és június 30-a között. A fővárosban a Budapesti Rendőrnap rendezvényei szolgálnak a döntő helyszínéül. A versenyre olyan családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek. Ez az egyik lehetőség jelentkezni a versenyen. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az Interneten is jelentkezhetnek a családok a vetélkedősorozatra, közülük a legjobb, 21. családként mérkőzhet meg az országos döntőn. A megyei döntőkön a személyesen jelentkező családok KRESZ teszt kitöltésével, a szülők vezetéstechnikai próbával a gyermekek KRESZ puzzle kirakásával mérettethetik meg magukat. Az országos döntőbe a feladatokat legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibával teljesítő családok kerülnek. Az Interneten jelentkezőknek tíz játékos feladatot kell a verseny ideje alatt teljesíteniük, a legtöbb pontot gyűjtő család mérkőzhet meg a többiekkel ősszel, a drivincamp Hungary vezetéstechnikai pályán tartandó országos döntőn.

A szervezők hangsúlyozták, ezen a versenyen a szerencse nem sokat segít. Rendre bebizonyosodott, hogy a korábbi versenyeket is olyan családok nyerték, akik komolyan foglalkoztak KRESZ tudásuk felelevenítésével, gyakorolták az autóvezetés vagy a gyermekek a kerékpározás fortélyait. Érdemes komolyan készülni, hiszen a fődíj sem hétköznapi. Az országos döntő győztese idén is hazavihet egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsit illeték és adómentesen. Minden országos döntőben résztvevő üzemanyag-utalvánnyal, üdülési kuponnal, ajándékcsomaggal, valamint a novemberben megrendezendő Lovas Világkupára szóló családi belépővel térhet haza. A jutalmakat, ajándékokat a verseny fő támogatói biztosítják.

Kövesse honlapunkon a megyei döntők eredményeit, s megtudhatja, kik jutnak az országos döntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....
2022.09.29
Múlt héten bemutatták a legendás Ford Mustang hetedik generációját, amely 2024-től lesz elérhető a....
2022.09.29
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainál (kgfb) 17 százalékkal nőttek a....
2022.09.29
A Citroën Berlingo külső stíluselemekkel tiszteleg a legendás Kacsa furgonváltozata, a 2CV AU előtt....
2022.09.29
Nagyon népszerű közlekedési eszköz a segédmotoros kerékpár jármű-kategóriába tartozó robogó. Sokan....
2022.09.29
A járvány nagy lökést adott az online autókereskedelmnek és a lendület azóta sem állt meg. Van aki....
2022.09.29
Hetek óta attól hangos a magyar sajtó, hogy a Volkswagen akkumulátorgyárat akar építeni a győri....