közlekedésbiztonság

Kelet-Magyarországon szervez ingyenes motoros vezetéstechnikai tréninget a HUMDA

2021.08.20.

A Máriapócs melletti Rabócsiringen szervezi meg szeptember 5-én harmadik, egyben idei utolsó motoros közlekedésbiztonsági napját a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Nemcsak a keleti régióból, hanem az ország minden részéről vár látogatókat az Ügynökség a HUMDA Moto Safety 3.0 rendezvényre. 

Motoros közlekedésbiztonsági napot és szlalomversenyt rendez szeptember 5-én HUMDA Moto Safety 3.0 néven a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A közlekedésbiztonsági program kétszáz résztvevője gyakorlati tréningen és elméleti előadáson vehet részt. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a jelenlévők.

Fotó: HUMDA

A sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban. A kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal a Rabócsiring versenypálya aszfaltcsíkján ismerkedhetnek a motorosok. Második alkalommal szlalomversenyt is rendez a HUMDA, melyen biztonságos körülmények között, technikás ügyességi pályán bizonyíthatja felkészültségét a hatvan induló, akiknek a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibával kell teljesíteniük a pályát. Az esemény fővédnöke Prof. Dr. Palkovics László, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

A versenyen érvényes műszaki engedéllyel rendelkező motorkerékpárral indulhatnak azok, akiknek megvan a megfelelő jogosítványa. A HUMDA motoros közlekedésbiztonsági napjára és a szlalomversenyre is a humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni.

– Már két nagysikerű motoros közlekedésbiztonsági napot is szervezett a HUMDA. Az elsőt a Hungaroringen tartottuk, akkor alapvetően a fővárosban és környékén élőket céloztuk meg. Augusztus elején Zalaegerszegre a ZalaZONE Járműipari Tesztpályára látogatott a HUMDA Moto Safety, ekkor főleg a nyugat-magyarországi motorosokat szólítottuk meg. Most pedig Kelet-Magyarország következik. Az a célunk, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon, ehhez akarunk hozzájárulni a vezetéstechnikai tréninggel – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.20
Tegnap déltől ma délig hat helyszínen tizenegyen haltak meg közlekedési balesetben Magyarország....
2021.10.20
A Ford bejelentette, hogy 230 millió angol font befektetéssel átalakítja a Halewood sebességváltó-....
2021.10.20
Európában egyelőre továbbra sem lesz elérhető, de a Lexus leleplezte óriás crossovere, LX legújabb....
2021.10.20
Három év kihagyás után tért vissza a Citroen C4, ami egy beazonosíthatatlan kompaktként, a....
2021.10.20
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy október 16-án,....
2021.10.20
- A szervezők, a rendezők és a házigazdák is felkészülten várják minden idők egyik legerősebb rali....
2021.10.20
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.20
Két halálos baleset is történt szerdán kora reggel, az egyik az M7-esen, a másik a 84-es főúton.....
2021.10.20
Az AVTOVAZ állami megrendelést kapott 1500 LADA Niva Travel terepjáróra – írja az avtonovostidnya.....
2021.10.20
- Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy fűrészárut szállító kamion pótkocsija az M3-as autópá..