Aurus Senat

Horribilis összegért árulják Putyin páncélozott limuzinját

2021.05.05.

Megkezdődött az Aurus páncélozott limuzinok „civil” változatainak értékesítése. A márka és a modell fejlesztésére annak idején Putyin adott utasítást, és ő maga is ilyen kocsiban utazik államfőként. A jármű horribilis összegbe kerül. 

Az interneten megjelentek az Aurus Senat kormány-limuzinok "polgári" változatainak értékesítésére vonatkozó hirdetések. Vlagyimir Putyin orosz államfőnek is ez a „hivatali” autója.

Az orosz Aurus márka hivatalos kereskedői, az "Avilon" és "Panavto" hirdetéseket tettek közé az auto.ru autós szakportálon, melyben eladásra kínálják az Aurus Senat limuzin páncélozott változatát.

Az orosz állam legfőbb tisztségviselői, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök is ilyen hivatali autókat használnak. Jelenleg két autó vásárolható meg, mindkettőt 106,9 millió rubelért (kb. 440 millió forintért) árulják. Ez körülbelül ötször drágább, mint a "normál" szedán.

Az Aurus Senat L700 páncélozott limuzin "polgári" változatáról először 2019 őszén lehetett hivatalos információkat kapni. Az autót páncéllemezekkel vonták be, alkatrészei speciális acélötvözetekből készültek és a karosszériát golyóálló Kevlar-elemek is erősítik.

Az autó a VR10 szabvány szerint készült. Maximális védelmi szintje azt jelzi, hogy a páncél képes megvédeni az utasokat egy Kalasnyikov géppisztoly  golyóitól, és ellenáll a legtöbb páncéltörő és gyújtótöltet rombolásának, beleértve a Dragunov mesterlövész puska (SVD) lövedékeit is.

A páncélozott autókat az „Individual” konfigurációban kínálják. Az ilyen autók felszereltsége magában foglalja az adaptív sebességtartó automatikát, a légrugózást, az elektromos beállítású üléseket, a masszázs- és szellőztetési funkciókat, a fény- és esőérzékelőket, a többzónás klímaberendezést, az elektronikus display-t, az automatikus ajtózárakat és 360 fokos megfigyelő kamerákat.

Az Aurus Senat 4,4 literes V8 turbómotoron alapuló hibrid meghajtással van felszerelve, amely kompakt elektromos egységgel és 9 sebességes automata váltóval működik. Az elektromos egységek összteljesítménye 598 lóerő.

Az Aurus modellek szabadpiaci értékesítéséről szóló első információk március végén jelentek meg az interneten, amikor 10 Senat szedánt – nem páncélozottat - darabonként 24 millió rubel értékben adtak el. Jelenleg az orosz luxusmárkából 17 autó vásárolható meg. Az első járműveket május végén kapják meg az ügyfelek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por....
2021.06.22
Majdnem kigyulladt a szemlén a Mazda. ..
2021.06.22
A tavaszi HUMDA SIM LIGA szimulátorbajnokságon győztes Blazsán Patrik bejutott a tokiói olimpia....
2021.06.22
Sarah Simpson szeptember 1-től veszi át a Nagy-Britannia Porsche Cars vezérigazgatói posztját. ....
2021.06.22
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 22-én délelőtt....
2021.06.22
A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az....
2021.06.22
Rendkívül sokrétű megmérettetésen bizonyíthatták tudásukat a Ford Márkakereskedői hálózat....
2021.06.22
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M7-es autópálya és az M0-s autóút....
2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....