WTCR

Honda Civic Type R Limited Edition lesz a 2020-as FIA WTCR hivatalos biztonsági autója

2020.07.01.

Nemcsak a versenyben, hanem a biztonságot illetően is élen jár majd a Honda a FIA WTCR 2020-as szezonjában, a biztonsági autó ugyanis egy Honda Civic Type R Limited Edition lesz

Nagy eseménynek lehetett tanúja az, aki februárban részt vett a Honda és a JAS Motorsport közös milánói sajtótájékoztatón, a két – régóta együttműködő – cég ugyanis bemutatta a Type R modellcsalád legújabb, egyben legextrémebb tagját, a Civic Type R Limited Editiont.

A Type R-filozófia mentén fejlesztett, de kifejezetten versenypályára szánt változat hihetetlen teljesítménnyel büszkélkedhet, ugyanakkor menetbiztonsági és vezetést segítő rendszereit tekintve is az iparág legjobbja. Nem csoda, hiszen a Honda Civic Type R TCR alapjait is adó modell kiválóan vizsgázott az Euro NCAP töréstesztjein, újfent tanúbizonyságát adva, hogy minden szempontból a legmagasabb színvonalat képviseli.

A Type R Limited Edition Safety Car üde színfolt lesz a versenypályákon, hiszen, a csak ebben a színben elérhető, Sunlight Yellow fényezésben tündököl, és 20”-os, kovácsolt BBS alufelniken, illetve Michelin Pilot Sport Cup-2 abroncsokon gördül. További érdekesség a kétrészes, úszóágyazású tárcsákra épülő fékrendszer és a puritánabb, egyszersmind sportosabb utastér – ezekkel a módosításokkal 47 kg-os tömegcsökkentést értek el a mérnökök a GT változathoz viszonyítva.

Az új Limited Edition mozgatását a Civic Type R kimagasló teljesítményű 2.0 VTEC TURBO erőforrására bízták, ami nem kevesebb, mint 320 LE-t (6500 f./perc) és 400 Nm-t ad le. A motorerőnek hála mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, és rugalmassága is páratlan.

A Civic Type R Safety Car káprázatos grafikája, egyedi megjelenése „Vanuf” néven ismert belga művész munkája, miként jó pár korábbi hivatalos Honda túraautóé is.

A WTCR 2020-as, hatfordulós évada szeptember 12-én Ausztriában, a Salzburgringen rajtol el, ahol négy Honda Civic Type R TCR is felsorakozik a rajtrácson. Ebből kettőt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport kettőt pedig az ALL-INKL.DE Münnich Motorsport indít a versenysorozatban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.03
Már gyárilag is bőséges hellyel szolgálnak a ŠKODA modelljei utasaik és csomagjaik számára, a....
2020.08.03
Sokszor írtunk már az online értékesítéssel foglalkozó használtautó kereskedő startupokról. Ilyen....
2020.08.03
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 31. és augusztus 2. között....
2020.08.03
Vadelütés miatt egy nap alatt kétszer is baleset történt Győr-Moson-Sopron megyében - írja a....
2020.08.03
Hogyan lehet egy nem szabványosított technológiához szabványos tesztrendszert kidolgozni? Erre a....
2020.08.03
A poznańi üzem bővítése több, mint két évet igényelt, és most már majdnem befejeződtek az új Caddy....
2020.08.03
Fokozott hálózati stabilitás, mérsékelt elektromosáram-költségek és hozzájárulás a klímavédelemhez....
2020.08.03
A Zeltini Z-Triton az egyike azoknak a modelleknek, amelyek jelzik, milyen irányba indulhat el a....
2020.08.02
Leszállt a Mexikói-öbölben vasárnap, helyi idő szerint délután a SpaceX magánvállalat Dragon nevű....
2020.08.02
Négy évesen és 73 ezer kilométerrel vette Illés Imre szegedi autós oktató azt a Toyota Corollát,....