Lexus

A frissítés után már magyarul is tud beszélni a Lexus UX

2022.05.14.

Új multimédiás rendszert, hangvezérlést, és dinamikus F Sport változatot kapott a három éve bemutatott kompakt crossover.

A Lexus nyártól elérhető újdonságokat mutatott be UX modelljéhez, amelyek a sokszínűbb stílusválasztékra, a továbbfejlesztett multimédiára és kapcsolódási lehetőségekre, valamint egy új, sportos modellváltozatra, az F SPORT Design kivitelre fókuszálnak. A módosítások az öntöltő hibrid UX 250h, valamint a benzines UX 200 változatokhoz lesznek elérhetők.

Új multimédiás rendszer

A megújult UX a Lexus új multimédiás rendszerét is megkapja, amely gyorsabb reakciókkal, intuitívabb és felhasználóbarátabb működéssel és fokozottabb funkcionalitással bír. A felszereltségi szinttől függően 8 vagy 12 colos megjelenítő a korábbi érintőpad helyett immár érintőképernyőn keresztül kezelhető. Az új kijelző 143 milliméterrel előrébb került a műszerfalon. A jelentősen megnövekedett számítási sebességnek köszönhetően a kezelés gyorsabb, míg a „mindig csatlakoztatott”, felhőalapú navigáció az alapfelszereltség részeként kínál hozzáférést az élő közlekedési információkhoz, ezzel könnyebbé téve az útvonaltervezést.

A rendszer új hangfelismerő funkciója magában foglalja a „Hé, Lexus” hangvezérlést, amely magyarul is tud. Ez megkönnyíti a hangutasítások használatát a telefonáláshoz, az audiorendszer és a légkondicionáló működtetéséhez, valamint az internetes kereséshez. A rendszer hozzáfér a felhő alapú információkhoz, így például rákérdezhetünk a közeli üzemanyagárakra és egyéb helyi információkra. Úgy van programozva, hogy jobban megértse a hétköznapi kifejezéseket, és ügyesebben ismerje fel a parancsokat akkor is, ha háttérzaj van – az audiorendszernek nem kell némítva lennie, és a mikrofonok azt is képesek felismerni, hogy a vezető vagy az első utas beszél.

Új F SPORT Design modellváltozat

Az új verzió kiállását az F SPORT hűtőmaszk teszi látványosabbá, amely alul króm kerettel teszi látványosabbá az autó ültetett hatását. Ugyanez a minta jelenik meg az F SPORT lökhárítók ködlámpái és kanyarfényszórói körül feltűnő részeken, amelyeket az L-alakú keretek kontrasztja emel ki. A hátsó lökhárító szintén F SPORT specifikus formákat kapott, és a teljességhez hozzátartoznak a fekete légterelők és fényszórók körüli betétek is. A 18 colos könnyűfém keréktárcsák 10 küllős dizájnt és sötét metál fényezést kaptak.

UX F SPORT

A továbbfejlesztett UX F SPORT modellváltozatnál az alapfelszereltség része lesz az adaptív változó felfüggesztés (AVS), valamint a teljesítményre hangolt első és hátsó stabilizátorrudak, amelyek hozzájárulnak az autó jobb kezelhetőségéhez, élesebb reakcióihoz és finomabb futásához bármilyen útviszonyok között. Az AVS vezérlését úgy programozták, hogy zökkenőmentesen váltson át nagy csillapítóerőre, amikor a körülmények megkívánják, ezzel pedig finomabb az átmenet a jármű viselkedésében. A rendszer hangolása csökkentette a magas és közepes frekvenciájú rezgéseket is.  A kormányzási érzet is javul, köszönhetően a kormányműház rögzítése és a futómű közötti új, merev csatlakozásnak. A lengéscsillapítók csillapítását pedig ehhez az extra merevséghez igazították, hogy optimális teljesítményt nyújtson az autó.

Ultramerev karosszéria

A 2022-es modell fejlesztései között szerepel a karosszéria merevségének még tovább fokozása, méghozzá az oldalsó hossztartókon és hátsó panelen még több helyen alkalmazott ponthegesztéssel, valamint a csomagtérajtó hangsúlyosabb acélmerevítésével.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....