Olaszország

A friss jogosítványt szerzőknek csak 13 százaléka vágyik elektromos autóra Olaszországban

2019.12.18.

Az Olaszországban frissen jogosítványt szerzett autósokkal kapcsolatban adott ki tanulmányt az AutoScout24 intézet az olasz Közlekedési Minisztérium adataira támaszkodva. 

A tanulmány egyik legfontosabb következtetése, hogy jogosítvány megszerzése az egyik legfontosabb cél a fiatalok számára. Az AutoScout24 szerint 2018-ban 567.139 ember tette le B kategóriás vezetői vizsgát. Az új jogosítványosok 80% (453.625) 18 és 21 év közötti fiatal volt.

A felmérés néhány meglepő tényre és tendenciára is felhívta a figyelmet. A Z generációhoz tartozó, 18–21 éves fiatalok túlnyomó többsége türelmetlenül várja, hogy elérje a korhatárt és megszerezhesse végre a jogosítványt. A megkérdezettek 71 százaléka amint lehet, azonnal beiratkozik az autóvzetői tanfolyamra. Alig 8 százalékuk mondta azt, hogy anyagi okok miatt még vár vele. A vizsgára bocsátottak 6 százaléka bukott meg legalább egyszer az autóvezetői vizsgán és kényszerült ismétlésre.

Miért kell a jogosítvány? 

Tízből 8 válaszadó úgy gondolja, hogy így végre önállóvá válhat, maga oszthatja be a saját idejét, nem kényszerül mások segítségére, főleg nem a szülőkére. Csaknem 46 százalékuk gondolja úgy, hogy a jogosítvány megszerzése egyfajta kihívás, karakter ad az embernek. Mintegy 42 százalék válaszolta, hogy saját maga vagy a családja számára személyes vagy anyagi okokból is fontos, hogy autót vezethessen, adott esetben segítséget nyújthasson. Végül 41 százalékuk számára az autóvezetés az utazás, a felfedezés lehetőségét, élményét adja meg.

Az első autóját soha nem felejti el az ember

A fiatalok 55 százaléka a családi autó volánja mögé ülve szerezte első vezetői élményeit. A szerencsésebbek – 22 százalék – saját autót kaptak a szüleiktől, általában tanulányi eredményükért vagy a sikeres érettségi vizsga honorálásaként. taulmányi eredményükért. És van a takarékoskodó 10 százalék: ők apránként spórolták össze az első autóra való pénzt.

Melyek az ideális autó jellemzői a kezdő sofőrök számára?

Erre a kérdésre tízből négyen úgy válaszoltak, hogy a hagyományos elvárásaik vannak leendő autójukkal szemben. Belőlük lesznek az „átlagos” vezetők és vásárlók. A többi megkérdezett már fellépett egyéni igényekkel: 33 százalékuk mondta azt, hogy leendő autója kicsi és kompakt lesz. Kicsit más megfogalmazásban 29 százalék fogalmazott úgy, hogy olyan kocsit választ, amely alkalmas zsúfolt városon belüli közlekedésre és főleg könnyű parkolásra., és rendelkzik a kezdő vezető számára fontos támogató funkciókkal.

A megkérdezettek 22 százaléka számára volt elsődleges fontosságú, hogy a karosszéria olyan erős és biztonságos legyen, ami megvédi a vezetőt az esetleges ütközéskor.

Ami a hajtóanyagot illeti, a Z generáció továbbra is elsősorban benzines (50%) és dízel (31%) első autókra szavaz, és a jövőben is ilyeneket választana. Csak 14 százalékuk szeretne hibridet, és 13 százalékuk elektromos kocsit.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.03
Mindkét vasárnapi futamot megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei harmadik,....
2022.07.03
Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat....
2022.07.03
Nézze meg a videót! ..
2022.07.03
A tízes rangsor élén a Haval és a Chery márkák modelljei állnak – írja a carsweek.ru.   ..
2022.07.03
Európa kiemelt céljának kell lennie, hogy integrálja a Nyugat-Balkánt az európai vasúti hálózatba....
2022.07.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Minket nem érdekel a Balaton. ..
2022.07.03
A Rába Járműipari Holding Nyrt. megvásárolta a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. 75,1 százalékos....
2022.07.03
Több kilométeres a torlódás az M7-es autópályán Budapest felé. A forgalmat a 7-es főútra terelik -....
2022.07.03
Nem tartja kizártnak a Tour de France versenyigazgatója, hogy a francia kerékpáros körverseny....
2022.07.03
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában bemutatjuk az új magyarországi rendszámokat.  ..