PSA Group

A Fiat Chrysler és a PSA vezetői pártolják az egyesülést

2020.06.29.

- A Fiat-Chrysler és a PSA autóipari csoportok vezetői egyetértenek a két konszern egyesülésével a világ negyedik legnagyobb autóipari csoportja megvalósítása szükségességében a vírusjárvány által támasztott nehézségek ellenére is. 

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elnöke John Elkann nyilatkozatában megerősítette Carlos Tavares, a Peugeot autómárkát gyártó PSA konszern vezérének az összeolvadás szükségességéről csütörtökön tett kijelentését. John Elkann a cég részvényesei előtt kijelentette, hogy a vírusjárvány által támasztott nehézségek semennyiben nem hátráltatják az egyesülés jövő év első negyedére tervezett megvalósítását.

- A Covid-19 válság csak megerősítette az egyesülés mellett szóló érveket - fogalmazott. - Az elmúlt hónapokban a PSA vezetőivel és munkatársaikkal személyes szinten is kialakult kiváló kapcsolataink is a közös jövőről alkotott elképzeléseink és közös céljaink melletti elkötelezettségünket támasztják alá - mondta. Az egyesült csoport elnöki posztjának jövőbeni várományosa Carlos Tavares meggyőződése szerint "legalább 3,7 milliárd eurós" szinergikus megtakarításról tett említést múlt hetibeszédében.

Mike Manley, az FCA vezérigazgatója elmondta, hogy teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy "belátható időn belül" még szembe kell nézni a vírusjárvány által támasztott nehézségekkel, cége azonban márkaportfóliójának és megalapozott üzleti tervének köszönhetően mérsékelni tudja majd annak negatív hatását. - Ezeket az erősségeinket visszük be az egyesülésbe - mondta.

Hozzátette: "Határozottan meg vagyok győződve a piac talpra állásában. Amint ez megtörténik, mi is visszanyerjük a járvány előtti hatalmas lendületünket." Elmondta, hogy véleménye szerint az egyesülésről folyó uniós versenyjogi vizsgálat nem fogja késleltetni a megvalósítás ütemtervét, mivel "mindkét vállalat a kezdetektől fogva ugyanabban a konstruktív szellemben viszonyul az Európai Bizottsághoz". 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....