autómegosztás

Elektromos Hyundai Konákkal bővült a MOL Limo flottája

2020.09.19.

Nemrégiben újabb egységgel erősödött a MOL Limo autómegosztó flottája. A jelenlegi 450 autóból álló haderő harminc elektromos Hyundai Konával bővült. A kontingens képletes hadrendbe állításakor mi is ott voltunk.

A MOL limo autómegosztó flottája újabb elektromos autókkal bővült. A Volkswagen e-UP, a Smart EQ ForTwo, a Smart EQ ForFour és a BMW i3 után már Hyundai Kona is az elektromos dreamteam tagja lett, ami egyben a szolgáltató további elkötelezettségét is erősíti a teljesen elektromosmeghajtású autók irányába.

 

Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary ügyvezetője, Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője, Lékai-Kiss Ramóna

„Felhasználóink nemcsak kíváncsiságból, az újdonság varázsa miatt keresik az elektromos autókat, hanem a környezettudatosság is egyre inkább szempont a számukra. A fenntarthatóság a MOL értékrendjében is kiemelt szereppel bír, amit az autómegosztó flottánkkal, valamint annak legújabb elektromos modelljével tovább erősítünk” – mondta Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője.

A KONA Electricet két évvel ezelőtt mutatta be a koreai gyártó és túlzás nélkül állítható, hogy azonnal sikermodellé vált. A Kona kétféle akkumulátor csomaggal érhető el, melynek hatótávjai több, mint elégséges alternatívát nyújtanak a használóinak. A jelenleg Koreában és Csehországban készülő modellből a MOL Limo a kisebbik akkumulátoros verziót állította hadrendbe. Ez a 39 kWh változat egy teljesfelöltéssel 305 kilométer megtételére képes így a Kona kisebb vidéki kiruccanásokhoz is remek társ lehet. A hatótáv mellé gazdag felszereltség is jár, amiben ülés- illetve kormányfűtés, továbbá tolatókamera is megtalálható, sőt elérhető mind az Android Auto, mind pedig az Apple CarPlay funkció is, így a felhasználók pillanatok alatt összekapcsolhatják okostelefonjukat az autó multimédiás rendszerével.

A megnövekedett hatótávnak köszönhetően a MOL Limo további bérlési opciókat vezetett be. Augusztus 5-től a havi díjas felhasználók 95 Ft/perc alapon vehetik igénybe, az alkalmi felhasználók pedig percenként 119 forintért használhatják az autót. A Kona Electric tehát a hatótávolságából adódóan ideális a Budapesten kívüli utakra is, ezért a szolgáltatási csomag júniustól napi bérleti opcióval is kiegészült. Amennyiben az autó a napi percdíja átlépi a napidíj összegét akkor az elszámolás automatikusan átvált napidíjra, így a Kona egy egész napra 15 999 forintért érhető el a havi díjas felhasználók számára (alkalmi felhasználóként: 19 999 Ft). A képet kissé árnyalja, hogy a napi díjon felül a 100 km meghaladó használat esetén előfizetés nélkül 49 Ft/km, előfizetéssel 39 Ft/km többlet költséggel kell még pluszba számolni. Czikora Tamás elmondta: számos opció és további ötlet kidolgozás alatt van, így a szolgáltatás és a tarifaszámítás is folyamatosan alakul és igazodik majd a felhasználói igényekhez. A számmisztika mellett a MOL Limo kínálata kényelmi szolgáltatással is kiegészült, ami lehetővé teszi, hogy a Liszt Ferenc repülőtér kijelölt parkolórészében hagyjuk az autót, illetve igény szerint felvegyük. 

A Konák beiktatásának alkalmából rendezett sajtóeseményt egy teljesítménytúra zárta, ami akár tojást a talp alá mottóval is bírhatott volna, ugyanis a feladat az volt, hogy ki tudja a legtakarékosabban megkerülni a Velencei tavat. Ezen versenyen ugyan mi elvéreztünk a 68 százalékos teljesítményünkkel, de a társoldalunk a járműipar.hu képviseletében Bíró Csongor az 73 százalékos eredményével mindössze egy százalék különbséggel csúszott le a dobogó legfelső fokáról. Gratulálunk!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....