India

Egy leopárd miatt állt le a Mercedes-Benz indiai gyára

2022.03.27.

Ideiglenesen felfüggesztették a termelést a Mercedes –Benz indiai gyárában. Az okot azonban ezúttal nem az alkatrészhiány vagy a kereslet csökkenése, hanem az üzembe betévedt leopárd szolgáltatta. A ragadozó több órán át csatangolt az épületben, nem kis riadalmat okozva a dolgozók körében – írja a carsweek.ru orosz autós portál.

Egy vadállat miatt kényszerült a termelés ideiglenes felfüggesztésére az Indiában található Mercedes-Benz gyár. Manapság egyre gyakrabban jelennek meg autóipari hírek a gyártási szüneteltetéséről. A chiphiány érzékenyen érintette a járművek összeszerelését, és arra kényszerítette az autógyártókat, hogy ideiglenes leállítsanak összeszerelő-sorokat, vagy kevesebb elektronikusan vezérelt funkcióval lássák el az autókat. Most azonban egészen másról van szó.

A helyi vadállatmentő szolgálat, a Wildlife Rescue egy eltévedt és rémült leopárd mentésére indított akciót az üzem területén. A specialisták végül az egyik termelési egységben, egy halom doboz és raklap mellett találtak rá az állatra. A leopárdot biztonságos távolságból sikerült elaltatni és elszállítani a gyárból.

A Wildlife SOS szerint egy körülbelül három éves hím leopárdról van szó. A mentés körülbelül négy órán át tartott, az üzem termelését mintegy hat órára függesztették fel.

A fiatal leopárd jelenleg orvosi felügyelet alatt áll, mielőtt szabadon engedik. A Mercedes-Benz összeszerelő üzeme Maharashtra tartományban található, amely a világ egyik legmagasabb leopárd populációsűrűségével rendelkezik. Emiatt fennáll az esélye, hogy ilyesmi a jövőben is megtörténhet. Az eset szerencsére úgyívégződött, hogy sem emberek, sem a vadállat nem sérült meg.

A Mercedes-Benz indiai gyárában olyan modelleket gyártanak, mint a C-osztály, az E-osztály, az S-osztály és a CLA Coupé, valamint a GLA, GLC, GLE és GLS crossoverek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.12
Mit hallgattunk és mit mondunk ma az autózásról? ..
2022.08.12
Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBSZ) tartozó és támogató benzinkutak....
2022.08.12
Tagadhatatlanul a világ egyik legbrutálisabb profi átépítése Ryan Tuerck V10-motoros Toyota GR....
2022.08.12
A Magyarországgal szomszédos Burgenland tartományban pánikba estek az autósok, amikor a vonuló....
2022.08.12
Nézze meg a videót! ..
2022.08.12
Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként....
2022.08.12
Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, ahol a kínai....
2022.08.12
Elképesztő pillanatokat rögzített néhány napja a Magyar Közút kamerája az M3-as autópályán. A....
2022.08.12
Balesetek miatt nagy a torlódás az M7-es autópályán mindkét irányban, egy-egy szakaszon péntek....
2022.08.12
Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes....