AUDI HUNGARIA Zrt

Dr. Patrick Heinecke az Audi Hungaria új pénzügyekért felelős igazgatósági tagja

2020.07.01.

Mától Dr. Patrick Heinecke veszi át Axel Schifferertől az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területeinek vezetését. Az okleveles közgazdász végzettségű Dr. Heinecke az AUDI AG központjából érkezik Győrbe. Ingolstadtban az Audi Konszern kontrolling stratégia, tervezés és irányítás területének vezetője volt. Elődje, Axel Schifferer a Volkswagen Konszernnél eltöltött 30 év után, amelyből 8 éven át az AUDI HUNGARIA Zrt. pénzügyi igazgatója volt, saját kérésére nyugdíjba megy.

„Ebben a nehéz időszakban a pénzügyi stabilitás kiemelten fontos, amelyben Dr. Patrick Heinecke az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős új igazgatójaként teljes erővel fogja támogatni vállalatunkat. Dr. Heinecke jól ismeri a Volkswagen Konszernt, hiszen az évek során értékes tapasztalatokat szerzett számos szakterületen, amelynek köszönhetően tovább írjuk vele az Audi Hungaria sikertörténetét“, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az új pénzügyi igazgató, Dr. Patrick Heinecke, 1977-ben született Seeheim-Jugenheimben, közgazdaságtudományt tanult Németországban, az European Business School-ban. 2003-ban nemzetközi gyakornokként kezdett a Volkswagen Konszernnél, majd 2004-ben indult karrierje a konszern számviteli területén Wolfsburgban. 2006 és 2009 között a Volkswagen Konszern pénzügy és kontrolling területért felelős igazgatótanácsi referense volt. 2010-től Wolfsburgban vezette a konszernkontrolling Audi, Seat, Porsche, Scania, MAN és tengerentúl területét. 2013-ban az AUDI AG-hoz váltott, Ingolstadtban az Audi Konszern kontrolling stratégia, tervezés és irányítás területét vezette. Dr. Patrick Heinecke július 1-jétől az AUDI HUNGARIA Zrt. pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatója.

Dr. Patrick Heinecke 

„Axel Schifferer személyében egy nagyrabecsült kolléga és egy kitűnő pénzügyi szakember hagyja el a vállalatot“, folytatta Alfons Dintner. „Irányításával az Audi Hungaria zárt részvénytársasággá alakult, a compliance és integritás a fenntartható vállalatvezetés fontos elemévé váltak, valamint a geotermikus energia felhasználásával a vállalat áttért a megújuló energiaforrások használatára. A beszerzés és az IT szolgáltatásait konszern szinten kiépítette, valamint nagymértékben elősegítette a vállalati folyamatok digitalizációját. Minden jót kívánok neki életének következő szakaszához.“

Dr. Patrick Heinecke az Erlangen-Nürnberg Egyetemen doktorált a regionális stratégiák sikertényezői témájában. Hat nyelven beszél: anyanyelve, a német mellett angolul, franciául, spanyolul, olaszul és portugálul. Szabadidejét aktívan, többek között kerékpározással és futással tölti. Dr. Patrick Heinecke házas és két gyermeke van.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
A "fotelszakértés" nem működik! ..
2020.08.08
Kevin Magnussen sokakhoz hasonlóan óriási tehetségként érkezett a Forma 1 mezőnyébe, de a....
2020.08.08
Júliusban már a járványvédelmi korlátozások ellenére is több autót adott el világszerte az Audi,....
2020.08.08
Georgij Majorenkó Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.08
Meglepetésre Valtteri Bottasé lett a pole pozíció, a beugró Hülkenberg pedig a harmadik helyet....
2020.08.08
Az extra nevű különkiadásban három esetet nézhetünk meg a rendőrök szemszögéből. ..
2020.08.08
A legnagyobb megtiszteltetés, ha egy autóról becenevén emlékezik meg az utókor – függetlenül attól....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja harmadik....
2020.08.08
Az Audi Hungaria erdő- és fatelepítéssel tesz a zöldebb környezetért: a gyárterületen már több....
2020.08.08
2020-ban az Audi Q5 modell kínálatában mutatkozik be a világítástechnológia következő generációja,....