Continental

Continental a kutatók éjszakáján

2017.09.28.

A Continental elkötelezett a magyarországi mérnökképzés és kutatás-fejlesztés jövője iránt, így a vállalat szinte valamennyi hazai telephelye képviselteti magát a Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én.

Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agóra épületében pénteken bárki megnézheti, hogy mitől nyúlik a gumi, illetve fény derül arra, hogyan lehet egy kis kreativitással szobrokat készíteni a Continentalnál keletkezett hulladékból. A gyárban egy év alatt készített összes szállítószalag hossza Szegedtől egészen Hannoverig elérne, ráadásul a világ olajkitermeléséhez használt tömlők minden harmadik darabját is itt készítik. A Continental elkötelezett a magyarországi mérnökképzés és kutatás-fejlesztés jövője iránt, ennek szellemében a vállalat szinte valamennyi hazai telephelye képviselteti magát a Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én.- A hazai mérnökképzés nemzetközi színvonalú, azonban a folyamatos sikerek érdekében fenn kell tartani minden generáció érdeklődését a téma iránt. Ezért fontosak az olyan kezdeményezések, amelyek keretében a tudományt közelebb lehet vinni a fiatalokhoz, megismerhetik a kutatók munkáját, és így személyesen is meggyőződhetnek a kutatói és tudományos életpálya szépségéről – hangsúlyozta dr. Fodor Mónika, a Continental Hungaria Kft. Senior Marketing & PR Koordinátora. Kiemelte, hogy a cégcsoport magyarországi telephelyein több száz mérnököt foglalkoztatnak.

A Continental-csoporthoz tartozó makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. az SZTE Mérnöki Karának Anyagvizsgáló Laboratóriumában fogja bemutatni, hogyan lehet ipari körülmények között hőmérsékletet mérni, illetve hogyan könnyítik meg az ember munkáját a kamerák az ipari alkalmazásokban.

Az érdeklődők a Continentalnak köszönhetően megtudhatják a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, hogy egy LEGO robot hogyan érzékeli a színeket, új információkat szerezhetnek a mesterséges intelligenciáról, sőt akár még egy különleges sárga-fekete Trabanttal is utazhatnak egy kört. Mindemellett fény derül arra, hogy hogyan lehetséges, hogy egy hétköznapi autóba szerelt radar akár 3 autón is „átlát”, hogy mennyire okos a Robot kutya, illetve arra is, hogy hogyan működik az ultrahangos távolságmérés.  

A Continental Hungaria Kft. munkatársai az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán avatják be a résztvevőket az abroncskészítés folyamatának a rejtelmeibe, a kaucsuktól egészen az autógyárig. Az érdeklődőknek az Envicash S.R.O segítségével azt is megmutatják, hogy mi minden épülhet a használt gumiabroncsokból.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....
2022.08.11
Ki tudja, talán hamarosan ismét ilyen 4 lóerős autókkal kell majd járnunk, mint a HMV FreeWay EV....