járműsport

Citroën győzelemmel zárult az 55.Mecsek Rallye

2022.07.01.

Mads Østberg újra megnyerte a pécsi versenyt! Forró hétvégén, gyors pályákon bizonyult a legjobbnak az exvilágbajnok, aki tavaly is győzni tudott a legpatinásabb magyar ralin. Idén az eddigi négyből három futamon indult és három futamon nyert a Citroën Rally Team Hungary kettőse, az Østberg-Barth duó. A Tagai Racing Technology C3 Rally2 versenyautója most is hiba nélkül működött.

 

 elmeséMads Østberg második szezonját futja a magyar ralibajnokságban és a pécsi Mecsek Rallye volt az első verseny, ahol ismerős környezetben, részben ismerős gyorsasági szakaszokon tudott versenyezni. A 2020-as év WRC2 világbajnoka tavaly nyerni tudott ezen a futamon és most is hasonló eredményt várt el magától.

A futam előtt még egy kedves esemény zajlott a Tagai Racing Technology szervizsátrában. A Citroën a magyarországi gyerekeknek egy rajzpályázatot hirdetett, ahol a jövő versenyautóját rajzolhatták meg. A győztesek találkozhattak Mads-szel, aki beültette őket a versenyautóba, elmesélte, hogyan is zajlik egy versenyhétvégéjük és még a szervizkamion rejtett kincseit is megmutatta.

Az első versenynap a második helyen zárt a versenyzőpáros, volt pár lassító, ami túl szűkre volt kihelyezve és néhány pályaelem, ami nem az itinerben szereplő helyen volt, de Mads és Patrik a második nap elején átvette a vezetést és ezt már nem is adta át a verseny végéig.

Újra nyert tehát a Citroën C3 Rally2! Idén három versenyen indult a csapat, mind a három futamon hiba nélkül teljesített a versenyautó és az első helyen végzett a Mads Østberg, Patrik Barth egység.

„Nagyon élveztük a hétvégét. Az első nap nem voltam még kellően magabiztos, de szombaton már tudtunk egy kis előnyt felépíteni, ami elég is volt arra, hogy beosszuk. Nem volt könnyű, hiszen a magyar mezőny eleje nagyon kemény, nem adták könnyen meg magukat a srácok, az utolsó méterekig koncentráltan kellett versenyeznünk.” – nyilatkozta boldogan a céldobogón Mads. „Nehéz verseny volt, de élveztük minden pillanatát! Köszönöm a csapatnak a remek munkát és mindenkinek, aki segíti a versenyzésünket és az összes szurkolónknak, akikkel jó volt újra találkozni!”

A magyar ralibajnokság következő futama július végén az egyetlen murvás verseny, a Székesfehérvár – Veszprém Rally lesz. Tavaly ez a verseny kimaradt a Citroën Rally Team Hungary programjából, de idén ott lesz a C3Rally2 Veszprémben!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.19
Az indiai autók 2022-ben jelenhetnek meg az orosz autópiacon – írja a carsweek.ru. A Business News....
2022.08.18
Egy turisztikailag népszerű település igyekszik minél nagyobb, akár idényjellegű forrásokat bevonni....
2022.08.18
Két motoros életét vesztette Parádsasvár közelében. Teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés. ..
2022.08.18
Egy Ifo-tanulmány szerint különösen az autógyártók és a gépipar szenvednének súlyos károkat, ha....
2022.08.18
Egy korszak a végéhez közeledik, több új elektromos és hibrid személygépkocsit adtak el idén, mint....
2022.08.18
Valamikor a 80-as években tartalékosként behívót kaptam egy katonai továbbképzésre. A behívó....
2022.08.18
Az eset Angliában történt ugyan, de a baleset megdöbbentő. A felvételt az Origo szúrta ki. ..
2022.08.18
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi....
2022.08.18
- A vasútnál megrendelt 375 új jegykiadó automata több mint 80 százaléka, 324 darab már üzemel, a....
2022.08.18
Az elektromos kishaszonjárművek térnyerése jóval lassabb folyamat, mint a személygépjárművek....