e-sport

Belőlük lehet a következő Michelisz: öten maradtak versenyben a Hungaroring E-sport Bajnokságban

2020.07.02.

Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulóból álló online szezonja. Az első öt helyezett továbbjutott a következő körbe, amelyben fizikai és elméleti felmérés vár rájuk. Ezután a végső győztes teljes szezonra szóló valódi versenyzési lehetőséghez jut a M1RA-ban 2021-ben.

Múlt héten rendezték a Hungaroring E-sport Bajnokság szezonzáróját a virtuális Hungaroringen, amely egy szoftverfrissítésnek köszönhetően még valósághűbb lett a verseny alapjául szolgáló RaceRoomban. A résztvevőknek kedd éjfélig volt lehetőségük benyújtani az esetleges óvásokat, ám ezzel senki sem élt, így a végeredmény hivatalossá vált.

Eszerint az öt fordulóból és tíz futamból álló online szimulátoros bajnokságot a Team Simple virtuális Hyundai-versenyautóját vezető Báldi Gergő nyerte meg 222 ponttal. Rajta kívül a top 5-ben végzett még Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen, 209), Pinczés Ádám (Team PC Trade Systems, 172), Csuti Zoltán (Team Hungaroring, 160) és Leitner Norbert (Team NÚSZ, 146).Mind az öt csapat adott egy-egy versenyzőt a legjobb ötbe, akik közül a túraautó-világbajnok Michelisz Norbert, a M1RA versenymérnökei és az autóversenyzők fizikai-mentális felkészítésével foglalkozó Fit4Race szakmai vezetésével választják majd ki a teljes szezonos valódi versenyzési lehetőséget tartalmazó fődíj nyertesét. A bajnokság ezen szakaszáról a következő hetekben várható további információ.

Báldi Gergő, a Hungaroring E-sport Bajnokság online bajnoka:

„Magyarországon ilyen színvonalas bajnokságban még nem vettem részt. Itt voltak a legjobb rFactor2-es, Gran Turismo- vagy éppen F1 2019-pilóták, tehát többféle szimulátor legjobbjai gyűltek össze. Sosem gondoltam úgy a bajnokságra, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes, de csalódott lettem volna, ha nem tudok bejutni a top 5-be. Ez volt a minimális célkitűzésem, amikor indult a szezon. Sokat gyakoroltam, meg akartam mutatni magam, hiszen olyan fődíjért versenyzünk, ami rendkívül motiváló. Ezúton is köszönöm a bajnokság támogatóinak, hogy ilyen lehetőséget teremtettek számunkra.”Michelisz Norbert, a Hungaroring E-sport Bajnokság megálmodója:

„Sokkal többet kaptam a Hungaroring E-sport Bajnokságtól, mint amire előzetesen számítottam. A színvonalról sokat elárul, hogy az első forduló előtt én is sokat gyakoroltam, de ennek ellenére nem jutottam volna be a top 24-be, akik közül a legjobbak a bajnokság gerincét adták a végéig. A kiválasztás következő szakaszában nem a fittség vagy az erőnlét lesz a mérvadó a legjobb öt között, mert ez a terület bárki esetében fejleszthető. Azokat az alapkészségeket térképezzük fel, amelyek alapján eldönthető, hogy ki a legrátermettebb a valódi versenyzésre.”

Michelisz Norbert és Báldi GergőA Hungaroring E-sport Bajnokság számokban:

 • 4467 versenyző próbálkozott a kvalifikációval az öt forduló alatt.
 • 39-en jutottak be legalább egy fordulóba a szezon során.
 • 4-4 időmérős és futamgyőzelemmel Báldi Gergő volt a legeredményesebb, rajta kívül csak Nagy Dávid tudott kétszer nyerni.
 • Két versenyző is bekerült a top 5-be futamgyőzelem nélkül: Pinczés Ádámnak és Csuti Zoltánnak második helyezés volt a legjobbja.
 • A tíz futamon elért helyezések átlaga alapján Nagy Dávid nyújtotta a leginkább kiegyensúlyozott teljesítményt, az ő átlagos helyezése 4,1. A többi továbbjutó közül Pinczés Ádámé 4,7, Báldi Gergőé 5,2, Csuti Zoltáné 6, Leitner Norberté 7.
 • A top 5-ből Báldi Gergő és Csuti Zoltán volt kénytelen feladni egy-egy versenyt kiesés miatt.
 • 33 körrel Báldi Gergő töltötte a legtöbb időt az élen a szezonban. Leitner Norbert 20, Nagy Dávid 16 körön keresztül vezette a mezőnyt. Pinczés Ádám és Csuti Zoltán egyszer sem állt az első helyen.
 • Az élen töltött távok kilométerben kifejezve: Báldi Gergő 223 km, Leitner Norbert 93 km, Nagy Dávid 88 km.
 • A versenyeken Nagy Dávid hatszor futotta meg a leggyorsabb kört, Csuti Zoltán és Leitner Norbert egyszer-egyszer, Báldi Gergő és Pinczés Ádám egyszer sem.
 • A tíz futam rajtpozícióihoz viszonyítva a versenyzők ennyi helyezést nyertek/veszítettek: Pinczés Ádám +20, Nagy Dávid +10, Báldi Gergő +1, Csuti Zoltán 0, Leitner Norbert -10.
 • A Hungaroring E-sport Bajnokság legalább egy fordulójába bejutó versenyzők átlagéletkora: 22,8 év. A legfiatalabb versenyző a 12 éves Bucsi Attila volt, a legidősebb a 37 éves Borsos Miklós. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.06
Működő prototípusát idén mutatta volna be a tokiói olimpiai játékokon, de 2025-ben már....
2020.08.06
A Fisker az elsők között lépett be a villanyautók világába, és most úgy tűnik, hogy a világ első....
2020.08.05
A nemrég, 90 éves korában elhuny brit legenda 1955-ben hatalmas rekorddal nyerte meg az 1000....
2020.08.05
Michel Roman Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.05
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség....
2020.08.05
A gyomrán keresztül is meg kell fogni a vásárlót – hirdette meg az új elvet a SEAT. A barcelonai....
2020.08.05
Több mint 15 ezer nagycsalád vett már autót kormányzati támogatással, közülük több mint 4 ezren....
2020.08.05
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát megoldások mellett....
2020.08.05
- Az autóipar jelenleg átalakuláson megy keresztül, aminek velejárója, hogy a fejlesztési ciklusok....
2020.08.05
Őrület – ezzel a szóval kommentálják az osztrák lapok az augusztusi havazást. Nyugat-Ausztriában és....