rendőrségi eljárás

Balatoni fürdőzők autóit fosztogatták

2020.08.12.

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken - írja a police.hu

Rövidesen újabb károsult jelentkezett ugyanerről a helyszínről, tőle szintén műszaki cikket és készpénzt vitt el a tettes.

– A bejelentést követően a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozni kezdett, és az adatgyűjtés során sikerült azonosítani az elkövető gépkocsiját – eleveníti fel a történteket Gibicsár Tamás törzszászlós, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Egy hét telt el, amikor július 4-én a családi gépkocsi és a feltételezett elkövetők ismét megjelentek a területünkön, ezért kollégámmal, Batki Tamás alezredessel, kapitányságunk kiemelt fővizsgálójával megkezdtük a gépkocsi figyelését. A járőröktől azt kértük, hogy a helyszíntől kicsit távolabb mozogjanak, hogy ne riasszák el az elkövetőket, akiket vártunk, de azért legyenek a közelben, hogy segíteni tudjanak, ha arra lesz szükség. Az előző esetet figyelembe véve annyit tudtunk, hogy az elkövetők a járművet jellemzően leállítják az elkövetés közelében, átülnek a magukkal vitt kerékpárokra, és azokkal járják a parkolókat.

Fotó: police.hu

Gibicsár Tamás és Batki Tamás nem hiába várakozott hosszú órákon keresztül, délután öt órakor megérkezett két férfi a megfigyelt autóhoz. A rendőrök odaléptek hozzájuk, igazolták magukat, majd miközben értesítették a járőröket, megkezdődött a ruházat és a gépkocsi átvizsgálása, ennek során előkerültek a gépkocsik ajtajának felnyitásához kialakított eszközök, és előkerültek zárjelblokkolók, amelyek a gépkocsik bezárását megakadályozzák. De előkerültek lopásból származó holmik is, a rendőrök azokban a pillanatokba még nem tudhatták, hogy a két elkövető az elmúlt órákban hasonló módszerrel tört fel négy gépkocsit a Föveny strand parkolójában, három járműből szintén pénzt és használati tárgyakat vittek el, a negyedikben nem találtak értéket.

– A két budapesti férfit, az 53 éves Cs. Gábort és a 46 éves F. Istvánt előállítottuk, gyanúsítottként ötrendbeli lopás bűntette, hatrendbeli lopás vétsége és egyrendbeli lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki – mondja Gibicsár Tamás. – A bűncselekményeket elismerték. Július 5-én előterjesztést tettünk letartóztatásuk indítványozására, július 7-én a bíróság bűnügyi felügyeletüket rendelte el. Az elfogás sikerében nagy szerepet játszott a rendészeti és a bűnügyi osztály kitűnő együttműködése.

A rendőrök mindkét gyanúsított budapesti lakhelyén kutatást végeztek, ennek során a gépkocsi- feltörésekből származó tárgyakat találtak és foglaltak le a nyomozók. Akik ezúton is arra kérik a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy amikor strandolni mennek a Balaton-partra, ne hagyjanak értéket járműveikben, és a jármű kulcsát se hagyják őrizetlenül, amíg fürödni mennek. Vegyék igénybe a strandok értékmegőrzőit. És, ha már a tanulságok, akkor említsük meg azt is, hogy a balatonalmádi rendőrök arra is felhívják a figyelmet, hogy a nyári időszakban sok a besurranó tolvaj, ők azt használják ki, hogy a nyaralók a ház hátsó kertjében pihennek, szórakoznak, de az utcafrontra néző bejárati ajtót nagyon gyakran felejtik el bezárni.

Forrás: police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....
2020.09.22
A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal a fiatalemberrel szemben, aki vezetői engedély és....
2020.09.22
Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1....
2020.09.22
A Datahouse adatai szerint 2020 első hét hónapjában összesen 79 488 új személygépkocsit és....
2020.09.22
A fiatalok rendkívül nyitottak, megértik a járványhelyzetben hozott intézkedések jelentőségét, és....
2020.09.22
A legendás ralipilóta előtt tisztelgő különkiadás a klasszikus Mini Monte Carlo Ralin aratott első....