Dakar

Az erő nem volt velük

2014.01.08.

Nem segített, hogy a fiúk éjszakáig szereltek, de még a ráolvasás, sőt, az imák sem – Szalay Balázs és Bunkoczi László Opel Mokkáját elhagyta az erő, s az erővel „kézen fogva” távozott a jó kedv is az autóból.

A magyar páros elrajtolt ugyan az Africa Race nyolcadik szakaszán, de az első komolyabb dűnesornál belátta, hogy erő nélkül itt sohasem jut át (ráadásul megint dőlt az autóból az olaj...), úgyhogy inkább úgy döntött: él a szabályok adta lehetőséggel, és kihagyja az Akjoujt–Akjoujt hurokszakaszt. Igaz, ezért több órányi büntetés jár, de még mindig jobb, mintha bent ragadna a pálya kellős közepén, ahonnan teljesen reménytelen kimenekíteni. 

Dluhopolszky László rajza

„Nyolcvannégy kilométert kellett megtenni a rajtig, odáig el is jutottunk, igaz, kellett olajat tölteni a Mokkába – mondta Szalay Balázs. – A rajt után néhány kilométeren keresztül viszonylag jól haladtunk, ám amikor a mély homokba, a nagy dűnék közé értünk, be kellett látnunk, hogy erő nélkül semmire sem jutunk, és úgy döntöttünk, inkább visszajövünk a táborba, hátha a csapat kitalál valamit, s talán a hátralévő szakaszokat teljesíteni tudjuk.”

S hogy mi a gond? Szalay azt mondja, valószínűleg az egyik henger átereszt, emiatt engedi a Mokka az olajat. A pilóta a táborba érve nem is tudta titkolni a csalódottságát, hiszen a sok szép eredmény (hét szakaszból öt második hely) után joggal reménykedett valami szebb végkifejletben. 

„Nagyon rég hátráltatott annyira a technika ördöge, hogy ki kelljen hagynunk egy szakaszt, s nyilván ez rosszul esik. Néhány napja még azon drukkoltam, hogy de jó lenne a sok második hely után szakaszt nyerni, most viszont arra gondolok, milyen szépek voltak azok a második helyek... Rossz érzés, hogy lendületben vagyok, hogy nyomnám a gázt, de nem lehet. Ráadásul a tegnapi és a mai nap is olyan volt – mély homokos, dűnés –, amit szeretünk, ami igazán fekszik nekünk, és pont ezeken kellett szenvedni, s az egyiket ki is hagyni” – mondta Szalay, akinek navigátora, Bunkoczi László sem táncikált örömében a történtek miatt. 

„Szomorú, ami történt, hiszen nyilván nem ezért jöttünk ide. Ha tovább is tudunk menni, az csupán szépségtapasz lesz, legalábbis nekem biztosan, hiszen az volt a tervünk, hogy a győzelemért harcoljunk és a dobogóra álljunk. De nincs mit tenni, ez technikai sport, s az egyetlen ésszerű döntés az volt, hogy visszafordulunk, és bejövünk a táborba” – mondta Bunkoczi. 

Ezek után nem volt más hátra: a fiúk újfent kezelésbe vették a Mokkát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A Mini alighanem az autóipar nagy marketing találmányainak egyike. A BMW-hez tartozó brit márka....
2022.12.05
A mára Európában 99%-ban öntötő hibrid elektromos autókat értékesítő, vadonatúj plug-in hibrid....
2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....