AMTS percről-percre

AMTS: Audi izompólóban

2021.08.28.

Ötszáznégyzetméter és csaknem kétezer lóerő várja az Audi standján az érdeklődőket. Nem véletlen, hogy az Automobil és Tuning Show (AMTS) alkalmára izompólót húzott a négykarikás márka, ugyanis az elmúlt időszakban igencsak megugrott a kereslet az RS változatok iránt.

Az RS vásárlóit az sem tántorítja el az áhított modelltől, hogy olykor a KGST időket is meghazudtoló a várakozási idő ezekre a modellekre a chiphiány miatt. Kivárják – mondja az importőr márkakereskedőjének képviselője -, aki hozzáteszi azt is, hogy tapasztalatuk szerint, aki letette a voksát az ingolstadti erőgépnél az nem választ más márkát vagy éppen modellcsaládon belül egy másik alacsonyabb teljesítményű változatot. Jelent pillanatban az RS Q3 húzó, de nagy érdeklődés van RS Q8 verzióra is.

Arra, hogy mi az oka annak, hogy ennyire ragaszkodnak a vásárlóik ezekhez a nagy teljesítményű autókhoz az szakértő azt válaszolta: vásárlóikat nem a benzingőz lassan elpárolgó idillje miatt választanak ilyen autót, hanem azért, mert egyediséget kapnak mindenben: teljesítményben, felszereltségben és színben is.

Itt jegyzendő meg, hogy soha nem volt ilyen gazdag az Audi S- és RS-modellkínálata, ami az itthoni eladásokban is tökéletesen látszik, soha ennyi RS modellt nem adtak el, mint a tavalyi modellévben. Összesen 146 modellről beszélünk, ami nem tűnhet soknak, de ha figyelembe vesszük a 2019-es évet a 27 darabos mennyiségével, akkor ez egy hatalmas ugrás az itthoni pici piacon. Persze figyelembe véve azt a tényt, hogy az RS3 modell kifutó ágban volt tavaly és a 27 millió forintos RS4-gyel egyszámjegyű eladást produkáltak, vagyis az eladások kétharmadát a 600 lóerősök klubja, az RS6/RS7 és a lehengerlő megjelenésű RSQ8 adta. A torta maradék egyharmadához a második negyedévben bemutatkozó RS5/RS5 Sportback páros tudott kis mértékben hozzászólni, de jelentős falatot a Győrben gyártott RSQ3 tudott harapni.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....