Alonso

Alonso az F1-ben, vagy a WEC-ben folytatja 2021-ben

2019.12.09.

Fernando Alonso megerősítette, nyitott a Forma–1-es visszatérésre a sportág új szabályciklusának első évében.

Forma–1-es versenyzőként jó régen járt már az FIA évzáró díjátadó gáláján Fernando Alonso, kétszeres Le Mans-i győztesként és a 2019-2020-as szuperszezon világbajnokaként a hétvégén viszont Párizsba utazott, hogy toyotás csapattársaival, Nakadzsima Kazukival és Sébastien Buemivel átvegye a trófeáját. A sorozat és a benne versenyzés új élmény volt a kétszeres F1-es világbajnok számára, de tanulságos is.

Fernando Alonso (Fotók: FIA)

A megbízhatósági versenyzés nagyon más. Sok mindent megosztasz a csapattársaiddal, a csapatoddal. Fantasztikus lehetőséget kaptam, amiért köszönetet is mondanék a Toyota Gazoo Racingnek és ennek a két fickónak, Kazukinak és Sébastiennek, akik nagyon sok mindenre megtanítottak a sportautózásban – nyilatkozta a spanyol a színpadon. „Le Mans-ról álmodoztam, hogy az életemben egy nap majd ott versenyezhetek, és most két trófeám is van otthon. Köszönöm a csapatomnak és a csapattársaimnak! Csodálatos élmény volt!”

A spanyol a díjátadó után külön is nyilatkozott – már a jövőbeli terveiről is. Megerősítette, most minden energiájával a januári Dakar-ralira készül, aztán ismét nekivág az indianapolisi 500 mérföldes versenynek – egyelőre nem tudni, melyik csapattal. 2021-ben pedig akár a Forma–1-be is visszatérhet.

Az évem majdnem tökéletes volt, leszámítva Indianapolist. Az egy nehéz szakasza volt a szezonomnak, de ettől eltekintve szinte tökéletes volt. A sportautózásban, a megbízhatósági versenyzésben tökéletes volt: Daytonában, Sebringben, Spában, Le Mans-ban, és a világbajnokság is meglett. Ennél többet nem is kívánhattam volna – értékelte szezonját, majd a jövőbeli tervekről kezdett beszélni. „És most, az évem utolsó szakasza a Dakarra való felkészülésről szólt. Aktív szezonom volt. A következő évem viszont ennél nyugodtabb lesz. Jelenleg ez a terv. Próbálok kevesebbet versenyezni, és jobban rákoncentrálni a céljaimra, ami a januári Dakar lesz, valamint a májusi Indy 500-as.”

Aztán utána el fogok gondolkodni 2021-ről. Az egy nagyon fontos év lesz. A megbízhatósági világbajnokság átáll a hiperautókra, a Forma–1 pedig teljesen új szabályokra vált. Szóval e két lehetőség egyikét fogom választani – tette egyértelművé.

Az F1-es visszatérést korábban már többször lehetségesnek nevezte, és legalább ennyiszer ki is zárta a spanyol. Most határozott állást foglalt. „Én nyitott vagyok rá. 2021 lehet az a – mondjuk úgy – nap, amelyen visszatérhetek. 2020-ban erre nincs mód, mivel a szabályok változatlanok maradnak, és így az okok is megmaradtak, amik miatt távoztam. De 2021-ben talán lesz egy lehetőség erre. Az autónkra az utolsó versenyemen azt írtuk, Hasta luego! Ez spanyolul azt jelenti, viszontlátásra. Nem azt tettük rá, hogy Adiós! Végig tervben volt, hogy ez 2021-ben megtörténhet.”

Forrás: m4sport.hu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.01
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos állománydíja 44 ezer....
2021.12.01
A BMW első, tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinjának prototípusai a hajtáslánc- és futómű-....
2021.12.01
„Autót szerelni menő!” - Interjú Őri Péter felkészítő tanárral. ..
2021.12.01
Közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főút 324. kilométerszelvényében Fényeslitkénél 2021....
2021.12.01
Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti....
2021.12.01
A beszállítói fennakadások és a félvezető alkatrészek hiánya miatt jelentős mértékben, tíz évvel....
2021.12.01
A romló járványhelyzet miatt a szervezők lemondták a januárra tervezett kiállítást. 2023-ban....
2021.12.01
Egy személy veszítette életét Sátoraljaújhely belterületén, amikor egy autó villanyoszlopnak....
2021.11.30
A közelmúltban bemutatott tisztán elektromos modelljével minden eddiginél magasabbra emeli a lécet....
2021.11.30
Az ipar igényeinek megfelelő, maximális színvonalú, korszerű szolgáltatást kínál a BME új....