ICDP

2020 legfontosabb autóipari történései

2021.01.13.

2020 furcsa év volt, a koronavírus pedig az autóipart is megváltoztatta. Még messze a járvány vége, de talán már van fény az alagút végén, így Január elején pedig érdemes visszatekinteni az előző évre, hogy mik is voltal az autóipar legfontosabb eseményei.

Carlos Ghosn kálváriája

Bár ez még 2019-ben történt, egy éve ilyenkor minden híroldal - nem csak az autóiparra specializálódottak – ezzel foglalkozott. Ghosn kalandos szökéséből egyszer jó eséllyel film készülhet, hiszen nem mindennap szökik meg a szerinte nem fair igazságszolgáltatás elöl a világ egyik legnagyobb autógyártó konszernjének – akkor már éppen nem – első embere, egy hangszeresdobozban.

Az elmaradó autószalonok

Februárra már látszott, hogy a kornavírus nem csak egy Európát mindössze gazdaságilag érintő kínai probléma, ekkoriban már egyre több esetet jelentettek a mi kontinensünkön is. Miután a Genfi Autószalon szervezői is bejelentették, hogy személyesen senki sem vehet részt a világhírű eseményen, szépen sorban az összes többi autószalon is bejelentette, hogy 2020-ban nem nyitja meg kapuit. Sajnos ez történt a részben Autós Nagykoalíció szervezte AMTS-sel is.

Bezárt gyárak és kereskedések

Márciusra ért el oda a koronavírus terjedése, hogy az autógyártók jelentős többsége leállt néhány hónapra. Nem készültek autók, de az újonnan indult online értékesítési platformokon kívül nem is igazán lett volna hol forgalmazni őket, mivel a kereskedések is világszerte bezárták kapuikat.

Egyesül a PSA és az FCA

Bár a részvényesek még csak a napokban adták áldásukat az egyesülésre, 2020 talán legfontosabb híre volt, hogy egyesül a olasz-amerikai Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), valamint a Peugeot, a Citroen, az Opel, a Ds és a Vauxhall márkák anyacége, a PSA autóipari csoport. Az egyesülési folyamat várhatóan 2021 első negyedévében zárul le, és ezzel a negyedik legnagyobb autógyártó csoport jön létre a Volkswagen, a Renault-Nissan-Mitsubishi és a Toyota után. A PSA-FCA azzal számol, hogy az egyesüléssel évi mintegy 5 milliárd dollár költséget takarít meg. Az új konszern neve Stellantis lesz.

Csődvédelmet kér a SsangYong

A SsangYong sosem volt könnyű helyzetben, a koronavírus pedig beverte a következő szöget a koporsóba. Decemberben kénytelenek voltak csődvédelmet kérni, mert nem tudták volna kifizetni adósságaikat a bankok felé. Így 3 hónapra van biztosítva a dél-koreai gyártó jövője, egyelőre kérdéses, mi jön utána.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.28
2024. április 1-től bevezetésre kerül a napi e-matrica Magyarországon. Az úthasználati jogosultság....
2024.03.28
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.03.28
Új hajtáslánccal bővül a Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, a....
2024.03.28
Négy új hajó siófoki felavatásával vette kezdetét a 178. balatoni hajózási szezon csütörtökön. ..
2024.03.28
Két kulcsfontosságú modelljükhöz is ráncfelvarrást mutatott be a Seat és további két modell kaphat....
2024.03.28
Második évtizede viselhetik a büszke jelzőt Győrben: az Audi Hungaria üzemelteti a világ legnagyobb....
2024.03.28
Az új Toyota Yaris a kifinomult technológia és a vezetési élmény legfrissebb példája, mely a hibrid....
2024.03.28
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani - írja a Katasztrófavédelem. ..
2024.03.28
Idén januártól elektromos Peugeot e-Partneren érkezik a segítség azokhoz a dél-ausztráliai....
2024.03.28
Dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban volt a vendége a....