Lexus

2018-ban is pályán lesz a Lexus RC F GT3

2018.03.11.

Az Emil Frey Lexus Racing tapasztalt pilótákból összeállított, ütőképes csapata idén két Lexus RC F GT3 versenygéppel áll rajthoz a Blancpain GT sorozatban.

Az újonnan alapított Emil Frey Lexus Team remekül zárta bemutatkozó tavalyi szezonját, és a svájci magáncsapat most teljes gőzzel készül a 2018-as évadra. Lorenz Frey csapatfőnök számos vendég és újságíró jelenlétében nyitotta meg az új versenyműhelyt a vállalat safenwili központjában, s az ünnepség alkalmából exkluzív információkat osztott meg az összegyűltekkel a csapat előtt álló idei kihívásokról.

A Nemzetközi GT Open Bajnokságon aratott tavalyi győzelmek után az egyetlen, Lexus által támogatott csapat most feljebb lép a Blancpain GT versenysorozatba, ahol mind a gyorsasági, mind pedig hosszútávú futamokon két Lexus RC F GT3 géppel vesz majd részt. Az Emil Frey Lexus Racing több jól ismert pilótát is a soraiban tudhat. Közülük az egyik legtapasztaltabb versenyző a Le-Mans győztes Stéphane Ortelli (Monaco) és a korábbi Formula 1-es pilóta, Christian Klien (Ausztria), és a csapat színeiben versenyez majd a német Marco Seefried, az osztrák Norbert Siedler, a finn Markus Paltalla és a Lexus egyik tavalyi sztárpilótája, a spanyol Albert Costa Balboa is.

- Különleges nap ez a mai, hiszen nemcsak új műhelyünket nyitjuk meg, hanem az idei versenyprogramunkat is most jelentjük be nyilvánosan - fogalmaz Lorenz Frey, az Emil Frey Lexus Racing csapatfőnöke. - Mindig jó érzés ismerős arcokat látni a szezonnyitón. Bár a Blancpain GT sorozat nem ismeretlen számunkra, mégis izgalmas kihívásnak számít, hiszen két viszonylag új versenyautóval neveztünk be. A csapat nagyon lelkes, remek pilótáink vannak, és tavaly rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtunk, így izgatottan várjuk az első futamot. Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a Lexussal, és képviselhetjük a márkát – teszi hozzá Lorenz.

"A Lexus öt alappillérének egyike a lenyűgöző teljesítmény, és ennek bemutatására nincs is jobb mód, mint az autóversenyzés. Komoly motivációt és önbizalmat ad nekünk, amikor izgatottnak és kíváncsinak látjuk a Lexus márkakereskedésekben dolgozó munkatársainkat – és persze a vevőket, akik betérnek európai autószalonjainkba, vagy éppen a versenypályák lelátóin szurkolnak.”

Az Emil Frey Lexus Racing új szezonja 2018. április 6-án kezdődik, amikor a belgiumi Zolderben rajthoz áll a Blancpain GT Sorozat Gyorsasági Kupa mezőnye, és a versenygépek közt két Lexus RC F GT3 is ott lesz.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.24
Zivatarok alakulhatnak ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként....
2024.04.23
A japán filmtörténet, sőt, a világ egyik legsikeresebb animációs alkotása adott ihletet ahhoz az....
2024.04.23
Izgalmas és világszintű versenyeknek ad otthont a hétvégén a Balaton Park Circuit. ..
2024.04.23
A világgazdaság következő éveit, évtizedeit leginkább az elektromos autóipari forradalom határozza....
2024.04.23
A japán vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő év végéig Thaiföldön mutatja be népszerű....
2024.04.23
A Volvo EX30 elnyerte a rangos Red Dot 'Best of the Best' formatervezési díjat. ..
2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....