járműértékesítés

Újra rajtrácson az MG

2022.09.25.

Szegényebb lett az autók világa, mióta eltűnt megannyi patinás márka. Nemrég feltámadt az MG, de már kínaiként, korszerű, részben elektromos modellekkel, és megjelent hazánkban is. 22 márkakereskedéssel indul az MG Motor Hungary.

A sportkocsikért rajongó Nagy Britanniában sok kis üzem készített boszorkányosan gyors, egyszerű szerkezetű, kétüléses roadstereket, kupékat. Közülük az egyik legsikeresebb, leghíresebb az 1924-ben alapított MG (Morris Garages) lett, több mint negyven sebességi világrekordot állított fel, egy ideig viselte a „világ leggyorsabb versenyautója” címet, de közúton is nagy rajongótábora volt, ma pedig veteránautós rendezvények egyik fénypontja.

A hetvenes évektől hányatott sors jutott a márkának, gyárbezárás, újraindítás, majd elvesztette önállóságát, a Rover csoporthoz került, majd British Aerospace, a BMW, az MG Rover Csoport szerezte meg, amely 2005-ben csődbe ment. Hol máshol is folytatódhatna a história, mint Kínában? 2005-ben a Nanjing Automobile Group vásárolta meg az MG nevet és jogokat, aztán a Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), Kína legnagyobb autóipari konszernje, ismét elkezdődött a gyártás, és a terjeszkedés. Öt kontinensen képviselteti magát, túl van már egymillió MG értékesítésén. Covid és egyéb válságok ide vagy oda, gyorsan fut fel a darabszám, 2019-ről 2021-ig több, mint három és félszeresére nőtt. Most pedig betoppant hazánkba is az ikonikus márka.

Időközben megváltozott az MG maga elé tűzött küldetése. Anno, kilépve a versenypályáról a közútra, a sportautózást tette elérhetővé szélesebb rétegeknek, ma már a fejlett technológiát és az alternatív hajtást terjeszti a „Get More” (szabad fordításban „Jobban jár”) szlogen jegyében. Ezt úgy kell érteni, hogy az ésszerű árazás jóvoltából több műszaki tartalmat és felszerelést, hosszabb hatótávot és garanciaidőt kapnak pénzükért a vásárlók. Nem üres szólam ez, eladási adatok igazolják, hogy érvényesül a kedvező ár/érték-arány.

A hazai importőr, a Duna Motors Disztribúció Kft., bejelentette, hogy szeptember 17-én egyszerre nyitó, 22 tagú, az országot lefedő kereskedőhálózattal kezdi meg hivatalosan az MG értékesítését Magyarországon. Előzménye, hogy a Duna Autó cégcsoport közel másfél éve kezdte meg tárgyalásait a disztribúciós jogokért a SAIC Motor Corporationnel. Idén március végén célba is értek.

Az MG márka kínálatában a hagyományos belsőégésű motoros autók mellett lesznek konnektoros hibridek és tisztán elektromos hajtású modellek is. A B-SUV szegmensbe tartozó, hagyományos hajtóművű MG ZS modell kétféle takarékos, de dinamikus benzinmotorral, illetve manuális és automata verzióban kapható. Az átlagosnál jobban, többek között LED-es nappali menetfénnyel, automatikus tompított- és távolsági fényszóróval, 10,1 colos színes érintőképernyővel, könnyűfém keréktárcsákkal, Apple CarPlayTM és Android AutoTM csatlakozási lehetőséggel, felszerelt benzines szívómotorú alapkivitel ára 6.699.000 forint.

A C-SUV szegmens praktikus, tágas és biztonságos, fejlett konnektoros hibrid hajtásláncú MG EHS  kétféle – Comfort és Luxury – felszereltségi szinttel választható. Az előzőnek több, mint kétszeresébe, 15.399.000 forintba kerülő kocsi alapfelszereltségében van MG Pilot vezetéstámogató rendszer, kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítás, Eco bőrkárpit, LED-es nappali menetfény, kétzónás klímaberendezés, 10,1 colos színes érintőképernyő, tolatókamera, első és hátsó parkolóradar és esőérzékelő. A kínálat még idén, ugyanennek a modellnek MG HS nevű kézi- és automata váltós benzinmotoros verziójával bővül.

Markó Zoltán, az MG márkaigazgatója erős érveket hozott fel a bemutatón üzleti modelljük mellett „Az MG vélhetően a tudatos vásárlók autója lesz, akiknek a mai gazdasági viszonyok között a minőség, a korszerű technológia és a jó ár-érték/arány fontos. Ezek a kis- és közép-kategóriás városi terepjárók a legnépszerűbb hazai szegmensbe tartoznak. Átlátható felszereltségi szintek könnyítik meg a vásárlói döntést. A kétféle felszereltségi szintből már az alapkivitel is jóval gazdagabb kategóriatársainál, a magasabbak pedig szinte minden műszaki, digitális és kényelmi extrát tartalmaznak, például prémium-életérzést nyújtó, nyitható panorámatetőt, ami más márkáknál általában csak extraként rendelhető. Ezen felül, a minőséget igazoló, magabiztos, hét éves vagy 150 ezer kilométeres a teljes körű gyári garancia. A hazai piaci trendekkel szemben – amelyek mindinkább arra mutatnak, hogy egyre kevesebb autómárka tud árgaranciát biztosítani a vásárlóinak – mi, az MG-nél fontosnak tartjuk a kiszámíthatóságot, ezért a Get More jegyében, árgaranciát vállalunk a már beérkezett száz darab és a további 254 szállítás alatt lévő, de még szeptemberben beérkező gépkocsinkra.”

Az MG 2023 első negyedévében tovább bővíti magyarországi modellpalettáját az elektromos termékvonallal. Érkezik a Nyugat-Európában értékesítési rekordokat döntő MG ZS EV, a világon egyedülálló tisztán elektromos kombi, az MG 5 és a közelmúltban debütált, elsődlegesen az európai piacokra tervezett városi kisautó, az MG 4.

A vásárlói igényekhez igazodó folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően az MG modelljei minőségben és megbízhatóságban is a magas színvonalat képviselnek. A márka egyik legnagyobb erőssége a rendkívül stabil ellátási láncra épülő gyártás, amelyet nem befolyásol az autóipar más szereplőit sújtó alkatrészhiány. A jelenleg forgalmazott modellek a folyamatosan érkező készletről elérhetőek a vásárlók számára az ország 22 MG márkakereskedésében. Hát igen, lehetnek előnyei, ha kínai kézbe kerül egy tradicionális brit márka…

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.01
A HangZóna mai vendége: Pataki Ádám, a Real Garant értékesítési vezetője. Miben segít a....
2022.12.01
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult....
2022.12.01
Zseniális gaggel válaszolt azoknak a Mini, akik szeretik távirányítós autóknak nevezni a....
2022.12.01
Az M1-es Tatabánya-Óvárosi lehajtójánál 3 milliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött....
2022.12.01
Legtöbb esetben autóink nagy része már 4-500 ezer kilométer után a bontóban köt ki. Alighanem az....
2022.12.01
Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új....
2022.12.01
Legalább ketten meghaltak és sokan eltűntek egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazília....
2022.12.01
Nevet adunk neki, személyes tárgyakat helyezünk el benne, a vásárlásáról nem egyedül döntünk. ..
2022.12.01
Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti....
2022.12.01
Az egész frankofón világ ujjongott és éljenzett, amikor a Citroën bemutatta új zászlóshajóját, a....