Genovai viadukt

Újra autók merészkedtek a „halál viaduktjára”

2020.06.28.

Az első "polgári" autó átgurult a 22 hónap alatt újjáépített genovai viadukton. Az autót Pietro Salini, annak a Webuild cégnek az igazgatója vezette, amely két másik olasz vállalattal, a Fincantierivel és az Italferrel közösen felépítette azt az új hidat, amely a két éve leomlott Morandi viadukt helyére került. Az építkezés teljes befejezése július végére várható – írja a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása, a quattroruote.it.

Az újjáépített híd utolsó elemét április végén emelték a helyére. Ezt követően a mérnökök és a műszaki szakemberek kevesebb, mint két hét alatt a készítették a betonlapot, amely az útburkolat alapját képezi. A következő napokban a fotoelektromos paneleket telepítik, amelyek garantálják a viadukt önálló energiaellátását.

„A kezdetektől fogva tudtuk, hogy ez más lesz, mint a korábbi munkáink  - mondta Salini. „De manapság az egész ország számára példát kell mutatnunk, mire vagyunk képesek Genováért, az egész országért. Olaszország képes arra, hogy újraindítsa a motorokat: tehetsége, energiája, szenvedélye és képességei rendelkezésére állnak ".

A munkások az elmúlt 22 hónapban megállás nélkül dolgoztak. Az új híd építése soha, egyetlen pillanatra sem állt le, még a koronavírus járvány miatt sem. Április 28-án, az utolsó áthidaló elem beemelésével elkészült a Polcevera-patakra néző 1067 méter hosszú szerkezet. Ez meghatározó és felemelő pillanat volt nem csak Genova városa, de egész Olaszországnak számára: 680 nappal a tragédia után újra állt a viadukt.

A tervezőjéről Morandi hídként ismert korábbi szerkezet két éve omlott össze: a hatvanas évek végén épített híd az A10-es autósztráda genovai szakaszán, a Polcevera-patak fölött emelkedett, mintegy kilencven méteres magasságban. 2018. augusztus 14-én, 11 óra 36 perckor a híd óriási betonelemei tömbjeinek egy része leomlott, a rajta és alatta közlekedő autókat is magával sodorva. Negyvenhárom ember meghalt, több mint félezren veszítették el otthonukat a híd körüli lakókörzet lebontása miatt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....