Bemutató

Több mint ezer Alfa Romeo előtt mutatják be a Tonalét

2022.07.05.

Ahogy 2007 óta minden évben, úgy idén is összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók szerelmesei AlfaCityben. Július 8-9-én (pénteken és szombaton) a dunaújvárosi Szalki-szigeten rendezik meg AlfaCityt, a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, amelyre több mint 1000 autót várnak a szervezők. A rendezvényen  bemutatkozik a márka legújabb modellje, a Tonale.

Hogy pontosan mennyi Alfa Romeo gyűlik ezúttal össze a rendezvény helyszínén, fogadások tárgyát képezi a márka rajongóinak körében is. 2019-ben rekordot döntve több mint 1500 Alfa Romeo érkezett a helyszínre. Az azt következő évben, 2020-ban azonban a Covid-járvány miatt az újabb rekorddöntés helyett az utolsó pillanatban a szervezőknek le kellett mondani a rendezvényt. 2021-ben a korlátozások miatt ugyan szerényebb létszámban, de az adott körülmények mellett is több mint 800 Alfa Romeo és több mint 3000 ember érkezett a két nap alatt AlfaCitybe.

A találkozót a 2004-ben alakult Alfa Amore nevű internetes közösség szervezi. Az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték meg, már akkor is több száz autó részvételével. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani helyszínt, a dunaújvárosi Szalki-szigetet tavaly már sikeresen tesztelték a rendezvény résztvevői. Dunaújváros nagy előnye, hogy gyakorlatilag az ország közepén van és autópályán lehet megközelíteni.

Ahogy azt már a korábbi években is megszokhatták a rendezvényre kilátogatók, úgy idén is a fellépők többsége vagy Alfa Romeo tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához.

A találkozó szombati napján előadást tart Csikós Zsolt autós újságíró (Speedzone.hu), a sok nevetésről pedig Musimbe Dávid Dennis, a Dumaszínház humoristája gondoskodik majd.

A programok között lesz alfás tetoválások versenye, felnikitartó-verseny, a legkisebbeket pedig  gyerekprogramokkal (ugrálóvár, trambulin, elektromos kisautók) várják.

A rendezvény egyik legizgalmasabb momentuma a legújabb Alfa Romeo, a Tonale magyarországi premierje lesz. Itt láthatja hazánkban a nagyközönség először az olasz márka első hibrid modelljét.

A találkozó mindkét napján tuningautó és oldtimer kiállítást is tartanak. A rendezvény legizgalmasabb autói között lesz egy Alfa Romeo SZ 1991-ből, de mindig érkeznek oldtimer Ferrarik és Maseratik is a rendezvényre.

AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, több külföldi márkaklub képviselőjét is várják a szervezők, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások.

A szombati nap házigazdája idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete.

Szombaton napközben az utcazene fesztiválokról ismert Band of Streets zenél majd a programok sorát mindkét este hajnalig tartó bulik zárják, amelyeken fellép többek között Bréda Bia, Sterbinszky, Mynea, DJ Náksi és DJ Miller is.

A rendezvény részletes programja megtalálható a www.alfacity.hu címen.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében. ..
2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....