járműgyártás

Tízmilliárdos autóalkatrész-gyárat adtak át Sajókeresztúron

2022.03.05.

Átadták az Arago Green Technologies Kft. közel 10 milliárd forintból, csaknem négymilliárd forintos kormányzati támogatással felépített autóipari pótalkatrész-gyárát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúron pénteken.

Az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a megyében jelenleg 66 gazdaságélénkítő beruházás zajlik, ezek közül hatvan beruházás a pandémia alatt elindított versenyképesség-növelő támogatás segítségével, 55 milliárd forint összértékben épül, és amelyek 31 ezer munkahely megőrzéséhez járulnak hozzá.

További hat beruházás a HIPA által finanszírozott fejlesztési projekt mintegy 200 millió euró értékben, ezek 527 új munkahely létesítését tették lehetővé - tette hozzá az államtitkár. Magyar Levente kifejtette, ezek a projektek mind azt jelzik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén ma már nem olyan helyzetben van, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, hanem az ország egyik gazdasági motorjának számít.

Az infrastruktúra soha nem látott mértékben fejlődik a megyében, zajlik a miskolci repülőtér fejlesztésének előkészítése, ami felteheti Miskolcot és térségét a leggyorsabban fejlődő térségek közé - fogalmazott az államtitkár.

A sajtókeresztúri fejlesztés kapcsán hangsúlyozta, Magyarország szinte minden gazdasági mutatóban ott van az élvonalban, a régióban mi voltunk képesek a legnagyobb GDP-növekedést elérni, valamint európai szinten is dobogós helyezést értünk el.

Fotók: MTI/Vajda János

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője a beruházásról szólva arról beszélt, Észak-Magyarország egyik legnagyobb, mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű autóalkatrész-gyára több mint hatvan munkavállalót alkalmaz, év végére azonban 180-ra is emelkedhet az üzemben foglalkoztatottak száma.

Orosz Tamás, az Arago Green Technologies Kft. igazgatója hangsúlyozta, Európa útjait közel 325 millió jármű járja, melyek üzemben tartása közel hárommilliárd darab különböző pótalkatrész legyártását teszi szükségessé minden évben.

Szakszerű folyamatokkal és modern technológiával a régi szerkezetek akár 85 százaléka megmenthető és a járműiparba visszaforgatható, az újragyártási folyamat során a termék gyakorlatilag az eredeti előírások specifikációk mentén születik újjá - ismertette cég ügyvezetője.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....