járműgyártás

Sportmodellel bővül a Lexus RX palettája

2020.09.22.

Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő szabadidőjármű eddigi legdinamikusabb változata.

Tovább bővíti környezettudatos szabadidőjárművének kínálatát a Lexus. Az elegáns RX és a családos vásárlókat megszólító RX L után bemutatkozik az RX Sport Edition, az öntöltő hibrid hajtáslánccal szerelt, felső kategóriás crossover fiatalos, energikus kiadása.

Az autó sötét bronzszínű, 20 colos keréktárcsákkal, valamint fekete tükörházakkal és fekete rácsozatú hűtőmaszkkal különbözteti meg magát fivéreitől. Míg az alapmodelleknél dinamikusabb, az F Sportnál kifinomultabb az új kivitel: annak sötét maszkkerete helyett elegáns, krómozott szegély írja körül a hűtőrácsot, illetve hiányoznak a lökhárítóból az F Sport modellek agresszív légbeömlő-betétei.

Az erő és a visszafogottság optikai egyensúlya pontosan testesíti meg a 3.5 literes, hathengeres benzinmotorra épülő, öntöltő hibrid hajtáslánc kettős személyiségét. A dupla villanymotorral megtámogatott, összkerékhajtású rendszer legnagyobb kombinált összteljesítménye 313 lóerő, amivel 7,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra az autó.

Európa egyes (keleti) piacain 300 lóerős V6-os (RX 350), illetve 238 lóerős, soros négyhengeres (RX 300) benzinmotorral is elérhető a Sport Edition; ugyanezekben az országokban a karosszéria színére fényezett küszöbtoldatokat, első kötényt és hátsó lökhárítóbetétet, valamint a hátsó ajtón elhelyezett Black Vision emblémát is tartalmaz a csomag. Európa más térségeiben inkább a praktikumra helyezte a hangsúlyt a Lexus, amikor a három üléssoros RX L modellhez is kínálja a Sport Edition opciót.

A nem állati forrásból származó, ám megjelenésében és tapintásában egyaránt a legkiválóbb minőségű, nemes bőröket idéző Tahara kárpitozás ugyancsak elérhető a Lexus RX Sport Edition változatához, amely a hírek szerint szeptember végétől mindössze egy éven át szerepel majd a márka európai kínálatában.

A bevezetése óta több mint hárommillió példányban eladott, immár negyedik generációjánál járó modell a legfejlettebb vezetőtámogató, aktív biztonsági és infotainment funkciókat kínálja, olyan világújdonságok mellett, mint a forgótükrös BladeScan adaptív fényszórórendszer.

Ezen kívül olyan újdonságokkal őrizte meg technológiai előnyét a szegmensben a 2020-as évjáratú Lexus RX, mint az adaptív lengéscsillapítás, a head-up kijelző vagy az üzemmód-választó.

 

Fotó: Lexus

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.20
A világ legzöldebb autógyártója, a részben vagy teljesen elektromos környezetbarát meghajtások....
2020.10.20
A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult....
2020.10.20
A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autók az egyik legnépszerűbb alternatívává váltak a....
2020.10.20
Az Európában aktív autógyártók sokkal inkább rászorulnak bizonyos szintű állami segítségre, mint....
2020.10.20
Tovább gyorsul az új, nyolcadik generációs Golf: a GTI2, GTE3 és a GTD4 után a sportos Golf....
2020.10.20
Az október 16-18-án megrendezett Goodwood SpeedWeek futamsorozaton a GR Yaris és a GR Supra is....
2020.10.20
Október közepén irigylésre méltó gyártási jubileumhoz érkezett a BMW Group lipcsei üzeme: elkészült....
2020.10.20
Ugyan három egymást követő hónapban is jelentős mínuszt produkált a használt autó piac az év során....
2020.10.20
A baleset a sztráda Szeged felé vezető oldalán történt. A helyszínen egy sávon halad a forgalom. ..
2020.10.20
Újfajta félfrontális tesztet vezet be az Euro NCAP, a törésteszt első áldozata pedig a negyedik....