Mercedes

Profitábilisabb lehet a Mercedes EQE, mint az E-osztály

2022.09.23.

Egy friss helyzetjelentésben arra utalt a Mercedes, hogy pariban lehet az EQE profitja az E-osztályéval, hamarosan pedig meg is előzheti belsőégésű motoros utódját.

Nem régóta van a piacon az új Mercedes-Benz EQE, az E-osztály villanyos utódja, csak 2022 második negyedévében kezdték meg a modell forgalmazását Európában. Ugyanakkor a német gyár már most rendkívül elégedett az eladási adatokkal. Harald Wilhelm, a Mercedes vezetője elmondta, hogy „ez ugyan az EQE modellciklusának első negyedéve, de a margin már most az E-osztály marginját hozza.” Mi több, hozzátette, hogy hamarosan akár valamivel meg is előzheti az E-osztályt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ugyanannyiba kerülne legyártani a két modellt: míg az E-osztály kb. 50 000 euróról indul, addig az EQE inkább 70 000 euró.

Ugyanakkor a legtöbb gyártó jelenleg csak álmodozik róla, hogy villanyautóját ugyanolyan nyereséges legyen legyártani, mint hagyományos modelljét. Ezzel még maga a Mercedes is küzd, hiszen például az EQS, a nagyobb, még nagyobb luxust jelentő csúcsmodelljük nem teljesít olyan jól, mint a belsőégésű motoros testvére Wilhelm szerint. „Már látjuk, hogy az EQS marginja is kezd egeszséges lenni, ugyanakkor az S-osztály szintjét nem fogja elérni, bár nem is lesz tőle messze.” A margin, az egy autón keresett összeg rendkívül fontos az autóiparban, ugyanakkor a villanyautók egyelőre kikövezetlen útján nem könnyű elérni, hogy profitábilis legyen egy-egy modell.

Pláne azok után, hogy milyen elképesztő összegeket fordítanak az elektromos átállásra a gyártók, amit a szabályozó környezet is forszíroz. Megfizethető, rendesen kifejlesztett villanyautókat még mindig nehéz kínálni, de rajta vannak a gyártók. Például egy másik német gyártó, a Porsche szerint a villanyos profit marginjuk két éven belül elérhető a belsőégésű motoros modellekét, később pedig még kifizetődőbb lehet elektromos autókat gyártaniuk. Nem csoda tehát, hogy a Mercedes szeretné, ha eladásaik még nagyobb részét tennék ki a villanyautók jövőre. Az EQE és EQS (utóbbiba beleértve az SUV-t is) modellcsaládokkal arra számítanak, hogy az év második felében már eladásik fele elektromos lehet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.07
15 éves luxus Pajero romjaiban. ..
2022.10.07
Az elmúlt 10 évben 1500 milliárd forintot fordított a kormány a vasút fejlesztésére a járművek....
2022.10.07
Bár a Ford egy hivatalos grafikát is mutatott az autóról, a sorozatgyártás még így is erősen....
2022.10.07
Büntetőfékezett, a sértett emiatt nekiment a párhuzamos sávban haladónak, ezt a vádlott észlelte,....
2022.10.07
Bármilyen előzmény nélkül szinte a semmiből robbant be a hír, hogy a hónap elején segédmotorokat....
2022.10.07
Az OMV schwechati finomítójában júniusban történt incidens után a finomító most ismét teljes....
2022.10.07
Lassan száz éve annak, hogy a Peugeot elkészítette első sorozatgyártású típusát. A tömegtermelés....
2022.10.07
A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága 2022...
2022.10.07
Jóval több, mint felvillanyozó: a BMW i4 M50 nem csupán az első tisztán elektromos meghajtású BMW M....
2022.10.07
Már a tanulmány verzió is nagy sikert aratott, mivel a nagy rakteret elegáns formatervvel ötvözte.....