közlekedésbiztonság

Párizs lelassul

2021.11.29.

Párizsban az egész városra kiterjesztették a 30 km/órás sebességhatárokat. Brüsszel üdvözölte ezt a közlekedésbiztonság szempontjából fontos döntést.

A francia főváros bevezette Európa legnagyobb 30 km/órás övezetét, amely lefedi az egész várost, a Champs Elysée és a főgyűrű kivételével. A 30 km/órás övezet eddig is a város kétharmadát lefedte, de a közlekedési balesetek, a zaj és a környezetszennyezés csökkentése érdekében a zónát most tovább bővítették.

A franciaországi változások azután léptek hatályba, miután brüsszeli bürokraták jelentése szerint a közlekedési balesetek, a sérülések és a halálesetek száma folyamatosan csökken a januárban bevezetett 30 km/órás korlátozások hatására. 2021 első félévének adatai szerint a súlyos sérülések és halálesetek száma 25 százalékkal csökkent az elmúlt öt év első féléves átlagához képest. A legfrissebb adatok még a tavalyinál is alacsonyabbak, amikor a város a pandémia miatt több hónapos korlátozásokat léptetett érvénybe. A látványos javulás ellenére nőtt a kerékpáros balesetben sérültek száma, bár ez részben azzal magyarázható, hogy az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a kerékpárral közlekedők száma. A városban a sebességcsökkenésnek köszönhetően jelentősen csökkent a zajszennyezés.

Egyre gyakoribbak ezek a táblák Párizsban

Németországban hét város önkormányzata is abban bízik, hogy az új kormány törvényi változásokat vezet be, amelyek révén az önkormányzatok jobban ellenőrizhetik a helyi sebességkorlátozásokat. A városok azt remélik, hogy kísérleti 30 km/órás korlátozásokat vezetnek be a környezetszennyezés és a zaj csökkentése, valamint a biztonság javítása érdekében. A hírek szerint hamarosan 20 km/órás korlátozások lépnek érvénybe Skócia egyes sűrűn lakot területein. A lépés a wales-i korlátozások sikeres tesztidőszakának köszönhető. A finn Közlekedésbiztonsági Tanács (Liikenneturva) több 30 km/órás zóna kialakítására buzdít Finnországban. A szervezet szerint összefüggés van a 30 km/órás sebességkorláttal rendelkező területek kiterjesztése és a balesetek számának csökkenése között.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: etsc.eu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.28
Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült....
2022.01.28
A Continental büszkén jelenti be a második alkalommal megrendezett, fenntartható anyagokra....
2022.01.28
Romániában a kormány csütörtökön a közlekedési szabályok szigorításáról fogadott el rendeletet,....
2022.01.28
A VW vezérigazgatója, Herbert Diess megfertőződött a koronavírussal és karanténban van. A cég....
2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....