márkakereskedés

Pályaválasztók látogatása egy szegedi BMW márkakereskedésben

2022.04.29.

Pályaorientációs üzemlátogatásokat szervezett áprilisban a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, tíz helyszínen, 450 diák részvételével. A szegedi C-Mobil márkakereskedésbe portálunk is elkísérte a zákányszéki diákokat.

Pályaválasztáshoz közeledő fiatalok látogattak nemrég a szegedi C-Mobil márkakereskedésbe, ahol a szervező kamara részéről Medovárszkyné Szeles Zita pályaorientációs tanácsadó “egyengette” a programot. Tőle tudtuk meg, hogy jelentkező általános iskoláknak kérdőívet kellett kitölteniük és “cserébe” megszervezték nekik a különböző üzemlátogatásokat. A kiszolgálás teljes volt, a kamara buszaival háztól-házig szállították is a tanulókat.

Zákányszéki iskolások a karoszériaműhelyben.

A legnagyobb érdeklődés a turizmussal és a vendéglátással kapcsolatos területekre volt, de a szállodákon túl városi televízió, építőipari társaság, fémszerkezetgyártó és autószalon is szerepelt a programban. Az utóbbiba a zákányszéki iskolások látogattak el, a szegedi, Kálvária sugárúti márkakereskedés új BMW, Opel, Peugeot és Isuzu modelleket értékesít és teljeskörű szakszervizt is nyújt ezeknek a márkáknak.

Juhász Katalin osztályfőnöktől megtudtuk, lehetett választani a kamara ajánlotta programok közül, s mivel ők inkább fiús osztály, így döntöttek az autó márkakereskedés mellett. - A lányoktól sincs messze a műszaki érdeklődés, az ő szüleik is dolgoznak a földeken különböző traktorokkal és erőgépekkel. Ez náluk is a hétköznapok része, nem csak a fiúknál – mondta a tanárnő, aki 19 gyermekét kísérte el a C-Mobilhoz. (Ezután kissé lányosabb program következett, a szegedi Forrás Hotelbe látogattak el a diákok.)

Mindent - is - megnéztek a kíváncsi diákok.

A pályaválasztás előtt álló tanulók nagy nyüzsgést hoztak a C-Mobil karosszériajavító és fényező műhelyébe. A bátrabbak közé tartozott és az osztály önkéntes szóvivője Oltványi István Kornél volt. – Esztergályos – válaszolta röviden és határozottan kérdésünkre, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Megtudtuk tőle, hogy van otthon saját traktoruk, de édesapja szükség esetén bérel is munkagépet, ha olyan mezőgazdasági feladat adódik.

Elmondta, van egy Mercedes Vianójuk otthon, több mint 200 ezer kilométerrel, az a családi autó, és annak elég tágas is. Osztályfőnöke dicsérte, hogy jóeszű fiú, de… Azután röviden ebben maradtunk.

Juhász Katalin osztályfőnök és Oltványi István Kornél.

A C-Mobil részéről többen is fogadták a pályaválasztás előtt álló osztályt, egyebek között Varga László műszaki és vevőszolgálati vezető, illetve Havasi Péter, a Peugeot munkafelvevője.

Kérdések leginkább azzal a BMW X5 M-es változatú modellel kapcsolatban érkeztek a szakemberekhez, amely a műhely közepén állt. Szerencsére nem volt törve, inkább csak egy alaposabb “értéknövelő” autókozmetikára várt.

A csúcs, azaz a competition változatról a gyerekek megtudták, hogy 250 kilométer per óránál elektronikusan le van tiltva a végsebessége, ennél azonban jóval gyorsabban is tudna menni. Az is kiderült, hogy az új ára forintban 6-os számjeggyel kezdődik. A Németországban sajtóautóként használt modellbe mindössze 17 ezer kilométer volt és az új gazdája már egy 4-es számjeggyel kezdődő árcédulával szembesülhet majd.

V8-as motor, 630 lóerővel.

A gyerekek mindenre – is – kíváncsiak voltak, a motortérre éppen úgy mint a belső kialakításra. Az illendőség határain belül minden megfogtak és amit lehetett, ki is próbáltak. Nem tudom, hogyan keltették életre az első ülés fejtámlájába épített kijelzőt, de valahogy megoldották és úgy járkáltak a kocsi menüjében, mintha azon nőttek volna fel. Ez már az okostelefonos generáció.

Kisebbik lányom ilyen korában két sarok utazás alatt megoldotta, hogy az autó hangrendszerén saját okostelefonjának zenéje szóljon, míg édesapja csak barátkozott egy-egy tesztautó menürendszerével.

A C-Mobil után a Forrás Hotelbe indultak. Fotók: Kovács András

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....