utánpótlás

Öt dolog, amiből kiderül, ha nem tisztelik a szervizes munkarendjét vagy pihenőnapját

2020.05.20.

Autószerelő ismerősöm mesélte, hogy naponta hány olyan telefont kap, amiben az ügyfél valamit észrevett az autóján, és emiatt nyugtalan, és azonnal vinné, mutatná, és javítsák is meg még aznap. Aktuális még ezekben a hetekben az átgumiztatás is, így biztosan tudnának mesélni a gumiszervizesek is, amikor a melegedő napsugarakkal együtt azonnal, de maximum pár órán belül kell a csere. Miért van az, hogy az autósok nem tartják tiszteletben, és nem is értik meg, hogy rajtuk kívül is sokan mások várnak egy-egy szervizmunkára? Nézzünk az eltűnőfélben lévő erkölcsi morál mögé, és keressük az okokat.

p0.pxfuel.com

1. Javítsd meg most, nem járhatok így vele

Persze, akkor nyugodtan le is lehet állítani azt az autót addig amíg meg nem javul. Nagyon sokan azt gondolják, hogy az ő problémájuk a legfontosabb a világon, és a megoldása mindennél előrébb való. Igen ám, de mi van azokkal, akik odafigyelnek az autójuk szervizelési ciklusaira, és jó előre bejelentették az aktuális javításra? Miattuk ne tudja elvállalni a megbeszélt időre a szerelő az autót? Az a legnagyobb gond a „ki, ha én nem típusú” autótulajdonosokkal, hogy életük más területein is hasonlóképen képzelik el a problémák megoldását. Persze Magyarországon nem mehetünk el a kiskapuk keresése mellett, de fontos lenne, hogy tiszteletben tartsák a szerelők beosztását.

2. Amikor olyat kér, ami balesetveszélyes, nem csinálják meg, majd online mondja el véleményét

Gumiszervizben történt az eset, ahol olyan méretű abroncsot szeretett volna felszereltetni az ügyfél, ami már balesetveszélyes lett volna nem csak saját, de a többi közlekedőre nézve is. Persze a kisebb méretű gumiabroncs olcsósága miatt támadt a párját ritkító ötlet. Mikor ezt visszautasították, utána a lényeges információkat kikozmetikázva érkezett egy nem túl pozitív „vélemény” a szervizről weboldalukra. Én azt gondolom, hogy az általános igazság ebben az esetben is érvényes, mégpedig, hogy mindig meg kell hallgatni a szakvéleményt, ami a tízmillió autószerelő országában is elsődleges, és mérvadó.

i1.pickpik.com

3. Mindegy mit, csak olcsó legyen

A munka tisztességesen, illetve időre el van végezve, de a végén fizetésnél azért sokan megjegyzik, hogy méregdrága a szolgáltatás ára, és a sarki Józsi is megcsinálná olcsóbban. Igaz, hogy ő nem ad számlát róla, és nem is lehet visszavinni hozzá az autót, ha gond van vele, hiszen nála a kapuig tart a garancia. De akkor is olcsóbb. Bárcsak az ilyen emberek belegondolnának abba, hogy mennyi időbe, energiába, és pénzbe kerül egy legális(!) szerviz üzemeltetése. És a legfontosabb kérdés, hogy vajon ott lesz az a hátsókerti „szervizes Józsi” holnap is?

4. Szűrőt kell cserélni? Á, csak fújd ki levegővel

Én azt gondolom, hogy ha valaki annyira sajnálja a pénzt az autójától, hogy egy pár ezer Forintos levegőszűrőre nem akar költeni, akkor neki nem kell közlekednie, és műszakilag kifogásolható autójával veszélyeztetni a többi úton lévő testi épségét. Bárcsak kinőnénk valahogy a „elmegy még az” mentalitást, és igényesek lennénk autónkra, illetve tisztelnénk, és féltenénk a magunk, és mások testi épségét annyira, hogy meg sem fordul a fejünkben egy ilyen gondolat.

media.defense.gov

5. A szerelő mindig ráér, és nekem vasárnap kell autót néznem

Ma már egyre ritkább az autójavító szektorban, de a szombat, és a vasárnap általában pihenőnap, de általában ebből a vasárnap szokott megvalósulni. Persze, ha vasárnap, vagy hétvégén este hat óra után történik valami, akkor a szerelőt nyugodtan fel lehet hívni, mert azonnal meg kell vele osztani a váratlan eseményt, bízva a távgyógyítás csodájában. Persze vannak életbe vágó problémák, de a „valami zörejt hallok bal hátulról” talán ráér hétfő reggelig. A másik kedvenc, amit egy autókereskedő osztott meg. Egy család bejelentkezett autót nézni vasárnap délre. Miután csak a kedvükért kinyitotta a szalont, hamar kiderült, hogy még az autócsere elején vannak, most csak a kiválasztott típusokat tesztelnék élőben. Mindezek után pedig érkezett apukától a megsemmisítő kérdés a legközelebbi étterem hollétére vonatkozóan.

storage.needpix.com

Talán egyszer változik a morál, és értékelni fogják a korrekt, tisztességes munkát, illetve tiszteletben tartják a másik ember munkarendjét és magánéletét. Mai cikkünkben csupán öt példán keresztül próbáltam bemutatni a rossz hozzáállást, de biztos vagyok benne, hogy bárki ki tudná ezt egészíteni. Facebook oldalunkra várjuk témával kapcsolatos hozzászólását.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.13
A koronavírus-járvány következtében átalakulnak a vásárlási szokások: a Nemzeti Útdíjfizetési....
2020.08.13
Szinte közhellyé vált "motorosokról" beszélni, akár dícsérni, akár szidni akarják őket...
2020.08.13
A Jaguar Classic hat, egymáshoz illő E-type-párossal ünnepli az emblematikus sportautó 60.....
2020.08.13
Jelentősen, 30,5 százalékkal 19,2 milliárd forintra csökkent a Rába csoport konszolidált árbevétele....
2020.08.13
A Kia Motors nyilvánosságra hozta a felfrissített Stinger első fotóit. Az ötajtós sportszedán....
2020.08.13
Az idén 9 százalékkal csökken a világ olajkereslete, de jövőre már 7,7 százalékkal növekszik a....
2020.08.13
Mint arról korábbi híradásunkban is beszámoltunk, mára virradóra halálos baleset történt Bócsánál,....
2020.08.13
Közlekedési balesetben meghalt egy férfi az 54-es úton Bócsa közelében ..
2020.08.13
Egy kivételesen elegáns Ferrari 360 Modenát terebélyes limuzinná alakítottak át Ausztráliában. Úgy....
2020.08.12
Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi....