elemzések

Opel Magyarország: a 2017-es eredmények fölött lehetnek az újautó eladások

2020.08.17.

Hogyan élte meg a válságot az Opel Magyarország? Mire számít az év hátra levő részében? Mi az Opel Connect? Egyebek között ezekről a témákról tartott online sajtótájékoztatót Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója és Zám Donát termék manager.

Bakai Gergely

Bakai Gergely felidézte, hogy az Opel három éve lett a PSA konszern része, s egy erős változási folyamat közepén voltak. 2019-ben megindult a portfólió cseréje és megújulása. Olyan fontos modellek koptak ki a kínálatból, mint a régi Corsa, az Astra Sedan, a Zafira, illetve a Mokka. S jöttek és jönnek izgalmas modellek. Megérkezett az új Corsa és annak elektromos változata is, a Grandland hybrid, az Astra ráncfelvarrása, idén jön az Insignia megújított változata, az év második felében pedig az elektromos Vivaro. S rövidesen bemutatják az új Mokkát is.

Ambíciózus tervekkel álltunk neki az évnek, hogyan fogjuk lecserélni a régi modelljeinket – fogalmazott Bakai Gergely.- Az év elején azt hittük, a legnagyobb bajunk a szén-dioxid kvóta lesz, a koronavírus azonban rávilágított, vannak ennél nagyobb problémák is.

Az új autók iránti kereslet a válságban visszaesett, de mint fogalmazott, Magyarországon jóval csekélyebb mértékben esett a piac, mint a legtöbb nyugat-európai országban. Volt, ahol 80-90 százalékot is elért. Nálunk két gyengébb hónap volt, amikor a visszaesés ötven százalékos volt, s június már emelkedő tendenciát mutatott. Ezt várták júliusra is.

A Corsa elektromos változata.

Az év végére jelentős csökkenést fog tapasztalni az autós szakma, de így is arra számítunk, hogy a 2017-es eredmények fölött alakul a végső mérleg – jelentette ki Bakai Gergely. Igaz, hozzá tette azt is, nem tudjuk, hogy milyen lesz a második hullám.

Az Opel Magyarország a járvány alatt szorosan együttműködött a márkakereskedőkkel, hogy veszteségek nélkül tudják átvészelni a helyzetet. Folyamatosan biztosították munkatársaik a szervizekben a kiszolgálást, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, hogy megvédjék dolgozóikat és ügyfeleiket a fertőzésektől.

Az értékesítést mindenki újra gondolta, előtérbe kerültek az online megoldások – mondta az ügyvezető igazgató, aki megjegyezte azt is: minden rosszban van valami jó, a járvány arra kényszerítette őket, hogy felgyorsítsák a digitalizációt és az online eszközök használatát.  

A járvány alatt minden márka, így az Opel Magyarország is segített, a megyei jogú városok szociális hálózatát támogatták autókkal, hogy az idősek és betegek ellátása zavartalan lehessen.

Az újraindulás után - májustól vagy inkább júniustól -  figyelünk arra, hogy attraktív ajánlattal rendelkezzünk, az Opelnél szerencsések vagyunk, mert jelentős készlettel indultunk neki a válságnak, így az összes modellből vannak elérhető autók a márkakereskedésekben – mondta el Bakai Gergely. Ezeket jó árfolyamon számlázták le, így nagyon kedvező árakon tudják kínálni az ismét megjelenő vevőknek.

Francia vagy német az Opel?

Az ügyvezető igazgató szerint három évvel a PSA konszernhez való csatlakozás után a kérdés még mindig felmerül. Válasza pedig az, hogy a PSA-n belül is német az Opel. A betagozódás pozitív változásokat hozott az Opel életében, húsz év veszteség után már 2018-ban nyereséges lett az Opel, ami 2019-ben rekord méretűre, 1,1 milliárd euróra nőtt.

Opel Grandland X Hybrid4 147 kW (200 lóerő) teljesítményű, 1,6 literes benzines, négyhengeres turbómotorját speciálisan hibrid járműhöz hangolták.

A Németországban dolgozó opelos mérnökökkel beszélgetve egyértelmű, hogy az Opelnek most sokkal nagyobb a márkaszabadsága, mint a GM alatt volt – mondta el Bakai Gergely. Kitért arra is, hogy Opel továbbra is fejleszti a belső égésű motorral szerelt autókat, s mellette a hibrid és elektromos autókat is, és vásárló döntse el, mi szolgálja legjobban az igényeit.

Nem arról van szó, hogy az Opel francia lett és az Opelok átlogózott Peugetok, hanem az Opel jelentős tudással csatlakozott egy sikeres és erős konszernhez, s az Opel ide importálja a német mérnöki tudást – fogalmazott. Vagyis az Opel továbbra is erős német márkának tartja magát, amely 121 év óta gyárt személyautókat és haszongépjárműveket.

Szeretnénk megtartani a régi német erényeinket, ezek a termék és szolgáltatás minősége, de modernizálni is akarjuk a márkát, hogy ne vaskalapos, régi márkának tűnjön az Opel, hanem egy megújult, modern német márka legyen – fogalmazott Bakai Gergely. Ez megjelenik a termékekben, a hajtásláncokban, és olyan területen is, mint a digitalizáció.

Az autóiparban mindennek alfája és omegája a termék – idézte Vogl Lutzot az ügyvezető igazgató, majd hozzáfűzte, e területen nagyon jól állnak. Tavaly jött az új Corsa, idén év elején megérkezett az elektromos Corsa, megjött a ráncfelvarrott Astra, bemutatták az új Insigniát, a második félévben jön a ráncfelvarrott Insignia, megérkezett a Granland hibrid verziója, jön majd az új Mokka, a ráncfelvarrott Crossland – vagyis lesz esemény szép számmal az Opel Magyarország háza táján.

Itt nem állunk meg, az Opel nagyon ambíciózus tervekkel rendelkezik ahhoz, hogy sikeresen működjünk rövid, közép és hosszú távon és meghatározó autómárka maradjon a globális autópiacon – zárta gondolatait Bakai Gergely.

Az online sajtótájékoztatón Zám Donát termékmanager sok egyéb mellett az Opel Connect-ről is beszélt. Erről a későbbiekben egy külön cikkben írunk.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....