RAV4 plug-in hibrid

Okostelefonnal vezérelhető a RAV4 Hybrid több funkciója

2020.12.31.

A RAV4 Plug-in Hybrid az első olyan Toyota modell, amelynek tulajdonosa a MyT alkalmazás segítségével a távolból vezérelheti bizonyos funkcióit, így például a klímaberendezést.

A Toyota kutatásai megerősítették, hogy a plug-in hibrid járművek vásárlói elvárják, hogy okoseszközről, alkalmazás segítségével férhessenek hozzá járművükhöz, ezért a RAV4 Plug-in Hybrid esetében alapfelszerelés az akkumulátor-szabályozás, a töltés és a fedélzeti kényelmi funkciók távoli vezérelhetősége.

A tulajdonos időzítheti járműve töltését, például úgy állítva be annak kezdetét, hogy igénybe vehesse a kedvezményes időszak díjszabását. A MyT alkalmazáson keresztül a tulajdonos ellenőrizheti az akkumulátor állapotát, a pillanatnyi elektromos hatótávolságot, illetve a teljes feltöltésig hátralevő időt. Ezek az információk különösen hasznosak, amennyiben nyilvános töltőpontra csatlakoztattuk járművünket. Az alkalmazáson keresztül figyelmeztetést kaphatunk az akkumulátor alacsony töltöttségére, vagy a töltési folyamattal kapcsolatos esetleges problémákra.

Az új rendszer azt is lehetővé teszi, hogy a tulajdonos beszállás előtt aktiválja a jármű szellőzését vagy fűtését. A párátlanító funkcióval előre jégteleníthetők az ablakok és felmelegíthető az utastér, így azonnal indulásra kész a jármű. Forró napokon pedig még azelőtt lehűthetjük az utasteret, hogy beszállnánk az autóba. A rendszer legfeljebb 20 percen át üzemel, működése összehangolható az indulás tervezett időpontjával.

Ezeken a funkciókon túl a már ismert MyT szolgáltatások is elérhetők, a navigációs úti célok autóba küldésétől kezdve az útvonal utolsó, gyalog megtehető szakaszára vonatkozó útbaigazításokon és a parkoló autó helyzetének megjelenítésén keresztül a vezetési analitikáig. A Toyota a jövőben további funkciók bevezetésével teszi még teljesebbé járműveinek csatlakoztatott szolgáltatásait, összhangban azon törekvésével, hogy mindenki számára biztosítsa a mobilitás lehetőségét.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
2023 első öt hónapjában 47 089 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 1,7....
2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....