Zöldrovat

Okosabb parkolási megoldások Londonban

2021.12.11.

A londoni Haringey városrész a Flowbird innovatív parkolási megoldásával javítja a parkolási lehetőségeket.

A londoni Haringey kerület bejelentette, hogy befejezte 101 db korszerűsített utcai érintés nélküli fizető és kijelző (P&D, Pay and Display) gép telepítését Flowbird technológiával, hogy javítsa a parkolási díj fizetésének lehetőségeit a kerületben.

A fejlesztést az motiválta, hogy a fizetési módok szélesebb választékát kínálják az ügyfelek számára, különösen azoknak, akik nem hordanak magukkal mobiltelefont, vagy kevésbé képesek vagy hajlandók okostelefonos alkalmazásokat használni fizetésre. 

London Haringey kerülete, ahol most magasabb szintre lépne a parkolási megoldások

A Flowbird célja, hogy javítsa a parkolóhelyekhez való hozzáférést, és emelje a szolgáltatás színvonalát. Jelenleg ez fontosabb prioritás, mint a közvetlen költségmegtakarítás és egyéb hatékonysági szempontok. Az új terminálok növelik a fizetési lehetőségek számát, elsősorban azon autósok számára, akik stop-and-shop parkolót használnak a helyi üzletek és vállalkozások működésének támogatására a városrészben.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Haringeyt mindenki számára elérhetővé tegyük. Az új parkolási fizetőtermináljaink lehetővé teszik, hogy szélesebb ügyfélkört magaabb színvonalú megoldásokkal szolgáljunk ki.” – nyilatkozta Seema Chandwani tanácsnok, a Haringey Önkormányzat ügyfélszolgálati, jóléti és közterületi kabinetjének tagja. Lakóink és látogatóink számára mostantól még több lehetőség áll rendelkezésükre a stop-and-shop parkolás igénybevétele során, beleértve a készpénzes, érintésmentes, telefonos és mobilalkalmazáson keresztüli fizetési lehetőségeket is.”

A fejlesztéseket követően a tanács a Flowbirddel egy hároméves szerződés keretében együttműködik a parkolási szolgáltatások érintés nélküli fizetési módjának kiterjesztésében, ha erre valós igény mutatkozik a következő időszakban. A tanács azt is tervezi, hogy konzultál a lakosokkal a CO2-kibocsátáson alapuló díjak bevezetéséről a kerület rövid távú parkolóhelyein. Ha ezt esetleg bevezetik majd, a Flowbird termináljai alkalmasak arra, hogy a CO2 parkolási díjat ki lehessen fizetni.

Íme egy okos parkolási terminál, amit nemrég telepítettek Londonban

„A Flowbird megoldások számos parkolási díjfizetési lehetőséget kínálnak a helyi önkormányzatoknak és hatóságoknak. Ezek a megoldások minden lakos és látogató igényét messzemenően kielégítik. Mi azt is figyelembe vesszük, hogy különböző ügyfélszegmenseknek különböző preferenciái vannak, ráadásul ezek az igények – a technológiai fejlődéssel párhuzamosan – eltérő sebességgel fejlődnek” – mondta Danny Hassett, a Flowbird ügyvezető igazgatója. Biztosak vagyunk benne, hogy a Haringey kerületi parkolók mindegyike könnyen és problémamentesen fogja használni a technológiánkat.”

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: Traffic Technology Today, parking-mobility.org, wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.08
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – az Útinform jelenti. ..
2023.02.08
Senki sem szeretne osztozni a juttatásokban, ráadásul a bajnokság értékének csökkenését látják egy....
2023.02.07
Több tankot is elbír, legalábbis ami a tömeget illeti, és ha kell, simán átmegy rajtuk, persze csak....
2023.02.07
Balszerencse egy garázda autósnak az A2-es autópályán. Fényszóróit villogtatva „letakarított” egy....
2023.02.07
A következő Volkswagen akkumulátorgyár a kanadai Ontario tartományban épülhet fel. Ezt a helyi....
2023.02.07
Két hivatalos jégdrift-világrekordot is felállított Enyaq RS iV modelljével, azaz sportos RS-....
2023.02.07
Szerencséje volt annak az autósnak, aki a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére fékezés nélkül....
2023.02.07
A kínai gyártók érkezése Európába töretlen és egyelőre semmi sem állíthatja meg őket. ..
2023.02.07
Új vasúti biztonsági berendezést fejlesztett a PowerQuattro Zrt., amely a projekthez több mint 294....
2023.02.07
Biró István fővárosiként választotta a győri Széchenyi István Egyetemet. Olyan intézményt keresett....