Zöldrovat

Okosabb parkolási megoldások Londonban

2021.12.11.

A londoni Haringey városrész a Flowbird innovatív parkolási megoldásával javítja a parkolási lehetőségeket.

A londoni Haringey kerület bejelentette, hogy befejezte 101 db korszerűsített utcai érintés nélküli fizető és kijelző (P&D, Pay and Display) gép telepítését Flowbird technológiával, hogy javítsa a parkolási díj fizetésének lehetőségeit a kerületben.

A fejlesztést az motiválta, hogy a fizetési módok szélesebb választékát kínálják az ügyfelek számára, különösen azoknak, akik nem hordanak magukkal mobiltelefont, vagy kevésbé képesek vagy hajlandók okostelefonos alkalmazásokat használni fizetésre. 

London Haringey kerülete, ahol most magasabb szintre lépne a parkolási megoldások

A Flowbird célja, hogy javítsa a parkolóhelyekhez való hozzáférést, és emelje a szolgáltatás színvonalát. Jelenleg ez fontosabb prioritás, mint a közvetlen költségmegtakarítás és egyéb hatékonysági szempontok. Az új terminálok növelik a fizetési lehetőségek számát, elsősorban azon autósok számára, akik stop-and-shop parkolót használnak a helyi üzletek és vállalkozások működésének támogatására a városrészben.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Haringeyt mindenki számára elérhetővé tegyük. Az új parkolási fizetőtermináljaink lehetővé teszik, hogy szélesebb ügyfélkört magaabb színvonalú megoldásokkal szolgáljunk ki.” – nyilatkozta Seema Chandwani tanácsnok, a Haringey Önkormányzat ügyfélszolgálati, jóléti és közterületi kabinetjének tagja. Lakóink és látogatóink számára mostantól még több lehetőség áll rendelkezésükre a stop-and-shop parkolás igénybevétele során, beleértve a készpénzes, érintésmentes, telefonos és mobilalkalmazáson keresztüli fizetési lehetőségeket is.”

A fejlesztéseket követően a tanács a Flowbirddel egy hároméves szerződés keretében együttműködik a parkolási szolgáltatások érintés nélküli fizetési módjának kiterjesztésében, ha erre valós igény mutatkozik a következő időszakban. A tanács azt is tervezi, hogy konzultál a lakosokkal a CO2-kibocsátáson alapuló díjak bevezetéséről a kerület rövid távú parkolóhelyein. Ha ezt esetleg bevezetik majd, a Flowbird termináljai alkalmasak arra, hogy a CO2 parkolási díjat ki lehessen fizetni.

Íme egy okos parkolási terminál, amit nemrég telepítettek Londonban

„A Flowbird megoldások számos parkolási díjfizetési lehetőséget kínálnak a helyi önkormányzatoknak és hatóságoknak. Ezek a megoldások minden lakos és látogató igényét messzemenően kielégítik. Mi azt is figyelembe vesszük, hogy különböző ügyfélszegmenseknek különböző preferenciái vannak, ráadásul ezek az igények – a technológiai fejlődéssel párhuzamosan – eltérő sebességgel fejlődnek” – mondta Danny Hassett, a Flowbird ügyvezető igazgatója. Biztosak vagyunk benne, hogy a Haringey kerületi parkolók mindegyike könnyen és problémamentesen fogja használni a technológiánkat.”

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: Traffic Technology Today, parking-mobility.org, wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....